Mihail Kukuškin preko Južnija do prvenca v St.Petersburgu!

31.10.2010

ST.PETERSBURG, RUSIJA - 88. igralec sveta iz Kazahstana Mihail Kukuškin, je presenetljivi zmagovalec ATP turnirja v ruskem mestu St.Petersburg. V velikem finalu je s 6-3, 7-6 ugnal favoriziranega domačina Mihaila Južnija.

Če je Rus Mihail Južni, 1. nosilec domačega turnirja, v četrtfinalu ubranil eno zaključno žogo v polfinalu pa kar štiri, v finalu ni imel te možnosti proti odličnemu prebivalcu Astane, ki je slavil veliko in prvo zmago v karieri na turnirjih serije ATP po 2 urah in 26 minutah.

Eden Mihail se je veselil, drugi pa jezil

Ruski turnirji so več kot očitno srečen kraj za Kazahstanca, saj je lani v Moskvi prvič v karieri igral v polfinalu, sedaj pa je to še nadgradil z naslovom. S tem je Kukuškin postal peti igralec v letošnjem letu, ki se je dokopal do prvenca. Južniju je v finalu štirikrat odvzel začetni udarec, v drugem nizu pa je bil dovolj zbran, da je dobil podaljšano igro, ki je pomenila slavje.

22-letni Kukuškin je drugi kazahstanski igralec z zmago na ATP Touru po Andreju Golubevu, ki mu je prvič v karieri uspelo zmagati na letošnjem nemškem turnirju v Hamburgu. Ja, letošnja teniška sezona bo za kazahstanske igralce daleč najboljša.

Kukuškin je v finalu premagal domačina in 1. nosilca Južnija

Kukuškin je za zmago dobil 113.000 USD in 250 točk, s tem pa se je Južniju tudi maščeval za lanskoletni poraz na turnirju Kremlin Cup v Moskvi, kjer sta se današnja finalista tudi prvič in edinkrat pomerila. Mihail Južni je igral že v svojem 17. finalu, njegovo razmerje po današnjem porazu pa je 7-10.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

St. Petersburg Open 2010
St. Petersburg, RUS
25.10.2010-31.10.2010
Nagradni sklad: $663750
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

31.10.2010 F M Kukushkin defeats (1) M Youzhny 63 76(2)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete