Najbolj zaželen super teniški dvoboj Federerju, ki je veliki zmagovalec Mastersa v Londonu!

28.11.2010

LONDON, VB - Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je veliki zmagovalec zadnjega turnirja sezone, t.i. ATP World Tour Finals 2010 v Londonu, potem ko je v sanjskem finalu s 6-3, 3-6 in 6-1 premagal večnega tekmeca Rafaela Nadala. Roger je tako leto končal na najboljši možni način ter dokazal, da je eden najboljših tenisačev v zgodovini tega športa.

Vrhunski teniški finale v razprodani O2 Areni. Kaj več bi si še lahko želeli ljubitelji tenisa. Roger Federer in Rafael Nadal, igralca ki tvorita enega največjih rivalstev v zgodovini športa sta poskrbela, da v nedeljo zvečer 28. novembra ni bilo dolgčas, na koncu pa je povsem zasluženo dvignil pokal 29-letni Federer.

Veselje Rogerja Federerja ob zmagi nad večnim tekmecem na zaključnem turnirju v Londonu

Za Rogerja je to že 5. zmaga na zadnjih turnirjih sezone v tretjem različnem kraju (Houston, Šanghaj, London) in 66. lovorika v karieri, Nadala pa je v 22. medsebojnih obračunih ugnal osmič. Za nameček je dobil še 1,500 točk na lestvici ATP, svojemu bogatemu bančnemu računu pa je dodal še 1,630,000 ameriških zelencev in je po zaslužku daleč najbogatejši teniški igralec v zgodovini. Ja, s petim slavjem na zaključnem Mastersu se je postavil tudi ob bok Ivanu Lendlu ter Petu Samprasu.

Federerjeva zmaga proti španskemu matadorju je čista kot solza. Vsilil mu je svojo igro in kljub izgubljenemu drugemu nizu, v tretjem demonstriral premoč. V prvem nizu je Švicar prišel v prednost v 8. igri, v naslednji pa brez težav potrdil brejk. No, Rafa se ni predal ter je prišel do brejka v 4. igri drugega niza, priigrano prednost pa je z nekaj tažavami uspešno ohranil do konca in si podaljšal upanje. Tretji niz je bil enosmerna ulica. Federer je prišel do brejka v 4. in 6. igri ter pokopal sanje Nadala, da bi prvič slavil na zaključnem turnirju sezone.

Rafael Nadal je kljub današnjemu finalnemu porazu lahko zadovoljen z letom 2010. Tako uspešne sezone še ni imel za sabo, saj je osvojil vse tri peščene Masterse ter tri turnirje za Grand Slam zapored - OP Francije, Wimbledon in OP ZDA

Teniško leto se tako počasi poslavlja. Čaka nas le še finale Davisovega pokala, ki bo naslednji teden v Beogradu, iz oči v oči pa se bosta pomerili reprezentanci Srbije in Francije. V mesecu decembru se bodo najboljši teniški igralci spočili od naporne sezone, že takoj po novem letu pa prihaja na vrsto avstralska turneja, ki se bo končala s prvim turnirjem za Grand Slam v sezoni, OP Avstralije, kjer bo zmago branil - kdo drug kot veliki Roger Federer. Za piko na 'i' letošnji sezoni in prehod v novo pa bomo poskrbeli tudi na največjem slovenskem teniškem portalu, saj bo s 1.1.2011 zasijal v novi celostni podobi.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Barclays World Tour Finals 2010
London, VB
21.11.2010-28.11.2010
Nagradni sklad: $2227500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

(2) R Federer (SUI) d. (1) R Nadal (ESP) 63 36 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete