Blaž Kavčič in Polona Hercog najboljša tenisača Slovenije v letu 2010!

24.12.2010

ROGAŠKA SLATINA - Teniška zveza Slovenije, je tokrat na zaključni in slavnostni prireditvi leta v Rogaški Slatini proglasila ter podelila priznanja najboljšim teniškim igralcem in igralkam.

V ženski konkurenci je v letu 2010 najbolje lopar vihtela 19-letna Polona Hercog, med moškimi pa štiri leta starejši Blaž Kavčič - tako kot lani. Polona je do prestižnega priznanja prišla brez konkurence, saj je daleč najboljša slovenska tenisačica v posamični konkurenci in svetla slovenska točka WTA turneje, kjer v dvojicah blesti le še Katarina Srebotnik.

"Naziv sem pričakovala, saj sem sezono zaključila kot najvišjeuvrščena Slovenka, imela sem dobre rezultate, hkrati pa je tudi Katarina Srebotnik prenehala tekmovati med posameznicami. Izpostavila bi finale v Acapulcu, nastop v Roland Garrosu ter turnir v Portorožu. Za naslednjo sezono imam mnogo želja in vem, da se mi vse ne bodo uresničile, najbolj pa si vseeno želim, da mine brez poškodb in s čim manj nihanji v igri," je povedala Polona, ki prihaja iz Kamnice pri Mariboru.

Polona Hercog je letos igrala svoj prvi WTA finale v Acapulcu

No, v moškem delu je bilo veliko bolj izenačeno, saj sta tako Blaž kavčič kot Grega Žemlja zabeležila svoje najboljše leto ter sta znova podirala slovenske mejnike v belem športu. Na koncu je šlo priznanje v roke Blažu, ki je letos kot prvi Slovenec prebil magično mejo top 100, na največjem moškem teniškem turnirju na naših tleh, pa je septembra pokoril vso konkurenco.

"Mislim, da sem upravičeno prejel nagrado, saj sem letos dosegel nekaj izjemnih rezultatov. Zmagal sem na treh challengerjih, uvrstil sem se pod stoto mesto na svetu, igral sem v drugem krogu Roland Garrosa in z reprezentanco sem se uvrstil v prvo evroafriško skupino. V prihodnji sezoni želim te rezultate še nadgraditi," je dejal Blaž Kavčič.

Ljubljančan Blaž Kavčič je že drugo leto zapored postal najboljši tenisač Slovenije

Najbolljši klub je že osmič postal ŽTK Maribor. Teniška zveza pa je podelila priznanja tudi za najboljši ekipni dosežek, ki ga je prejela ženska reprezentanca za dosežke v pokalu Fed. Najboljši trener leta je David Lenar, najboljši mladi igralec Maks Tekavec, najboljša mlada igralka Nastja Kolar, najbolj perspektivni igralec Grega Kokalj in najbolj nadarjena igralka Maša Marc.

"Brez dvoma gre za zgodovinsko leto in zgodovinske uspehe, ki sem jim bil priča tudi osebno. Bilo je čudovito in nepozabno in le upam lahko, da se bodo taki dosežki še kdaj ponovili. Zahvala za vse te uspehe gre tudi slovenskim klubom, njihovim trenerjem in mnogim požrtvovalnim delavcem v klubih. Ker je tenis igra, ki zahteva ogromno fizičnih in psihičnih naporov, želim vsem v prihodnjem letu veliko zdravja in čim manj poškodb, pa seveda, da bodo še naprej tako uspešno predstavljali slovenski tenis doma in v tujini," je dejal predsednik TZS Marko Umberger, ki se bo januarja potegoval za nov štiriletni mandat.

pripravil: L.S.

foto: images.google, Marko Sivec




Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete