Odličen odpor Kavčiča proti Berdychu, ki se je namučil za zmago!

07.01.2011

ČENAJ, INDIJA - Prvi slovenski teniški lopar Blaž Kavčič je v svojem prvem kariernem četrtfinalu turnirjev serije ATP nudil izvrsten odpor močno favoriziranemu Čehu Tomasu Berdychu, a senzacija mi ni uspela. Berdych je slavil po dveh nizih s 6-3, 6-3. Kljub temu Blažu vse čestitke za uvrstitev med osem najboljših na 400,000 USD vrednem turnirju.

Blaž Kavčič se je na ATP turnirju serije 250 v indijskem Čenaju ustavil v četrtfinalu, a za seboj pustil izvrsten vtis. Najboljši rezultat kariere je začinil z dvobojem s prvim nosilcem in aktualnim wimbledonskim finalistom Tomasom Berdychom, ki se je moral za preboj v polfinale močno potruditi in pokazati vse kar zna.

Ostali komentarji na dvoboj

Prvi četrtfinale dneva na osrednjem igrišču sicer ni privabi velikega števila gledalcev, je pa pred zaslone prikoval ogromno Slovencev, ki so stiskali pesti za 23-letnega Ljubljančana in ta jih ni pustil na cedilu. Z borbeno igro je nudil močan odpor 6. igralcu sveta. Berdych je sicer prišel v vodstvo po 4. igri, ko mu je uspel prvi brejk na tekmi, le tega pa je obdržal do konca niza. Blaž je imel v zadnji igri dvojno brejk priložnost, da se vrne v niz, toda Čeh je obe ubranil ter povedel.

V drugem je Berdych z odvezmom servisa v 1. igri postavil temlje končni zmagi, a ti so bili na trhlih nogah. Nepopustljivost Črnučana se je obrestovala v četrti igri, ko je z ribrejkom izenačil izid, nato pa smo videli kar štiri brejke zapored. Kavčič se je dvakrat vrnil iz zaostanka. Odločilna je bila 8. igra na servis Čeha. Le to je Berdych dobil z veliko težavami, nato pa v naslednji s še enim odvzemom servis igre Blažu (dvojna napaka) le končal obračun po 1 uri in 25 minutah.

Na koncu je petkratni zmagovalec turnirjev serije ATP Berdch osvojil 63 točk, Kavčič pa 52. Statistično je Čeh nekoliko bolje igral pri vseh elementih igre, še največ napak pa je Blaž naredil pri servisu, ko je na koncu vpisal 9 dvojnih napak.

Statistika dvoboja Tomas Berdych - Blaž Kavčič

Igranje v četrtfinalu turnirja serije ATP je najboljši rezultat kariere za Kavčiča in drugi najboljši slovenski moški teniški rezultat v zgodovini. Z novimi 45 točkami na teniški lestvici ATP se bo Kaljut verjetno zopet prebil med TOP 100 igralcev na svetu, sedaj pa se že seli v Melbourne, kjer ga naslednji teden čakajo kvalifikacije za preboj v glavni del prvega grand slama sezone - OP Avstralije. Srečno Blaž.

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Ime: Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 03.01.2011-09.01.2011
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 398,250




Četrtfinale:

(1) T Berdych (CZE) d B Kavcic (SLO) 63 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete