Nepričakovan poraz Polone Hercog v kvalifikacijah Sydneya; Zec-Peškirićeva naprej v Hobartu

07.01.2011

SYDNEY, AVSTRALIJA - V Sydneyu je naslednji teden na sporedu WTA turnir z nagradnim skladom 618,000 USD, ki spada v serijo Premier, v kvalifikacijah pa se je znašla tudi najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog.

19-letna Štajerka, trenutno 47. igralka sveta, je bila v kvalifikacijah 2. nosilka, a je turnir že zapustila, saj jo je nepričakovano že v 1. krogu izločila Američanka Jill Craybas.

Igralka iz Kalifornije je 98. igralka sveta (najvišje 39.-2006), v osebni izkaznici pa ji piše, da je rojena 1974, se pravi je stara že 36 let. Kljub temu danes ni imela težav z očitno nerazpoloženo Polono, ki ji je uspel odpor le v prvem nizu. Na koncu je Američanka slavila s 7-5, 6-1. To je drugi zaporedni poraz Hercogove v letošnjem letu, saj je ta teden že izgubila v pvem krogu glavnega dela v Brisbanu z Iveto Benešovo.

Grega Žemlja bo turnir v olimpijskem mestu Sydney začel jutri

Izžrebali so tudi pare kvalifikacij v moškem delu turnirja Mediabank International. Tako kot lani bo v Sydneyu nastopil tudi Grega Žemlja. V prvem krogu kvalifikacij ga čaka nasprotnik iz Poljske, 5. nosilec Lukasz Kubot (70. na ATP). 28-letni Poljak in štiri leta mlajši Grega sta se enkrat že pomerila. Leta 2008 je na peščeni podlagi challengerja v Cancunu gladko zmagal Žirovničan. Rezultat 6-1, 6-0. naj bo tako tudi jutri.

Maša Zec-Peškirič se danes ni naigrala. No, pomembno je, da se je uvrstila naprej

HOBART, AVSTRALIJA - V kvalifikacijah 220,000 USD vrednega WTA turnirja International v Hobartu nastopa Maša Zec-Peškirič.

No, Maša za vstop v 2. krog kvalifikacij ni preveč garala, saj ji je Korejka Jin-A Lee predala pri rezultatu 2-2 v prvem nizu. Korejka je sicer 159. igralka teniške lestvice WTA, medtem ko se Jeseničanka nahaja na 144. V drugem krogu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med sedmopostavljeno Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo in Kanadčanko Marie-Eve Pelletier.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete