Grega Žemlja prekratek za Kubota!

08.01.2011

SYDNEY, AVSTRALIJA - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja (142. na ATP) se je v kavlifikacijah močnega ATP turnirja v Sydneyu (372,500 USD) ustavil že v uvodnem krogu.

Žreb mu je namenil 5. nosilca Lukasza Kubota iz Poljske, sicer 70. igralca sveta. 28-letni Poljak je na olimpijskem prizorišču odšel v 2. krog kvalifikacij po 1 uri in 32 minutah igre. Dvoboj je odločil predvsem boljši izkoristek prvega servisa Poljaka, ki je na koncu prišel do treh brejkov iz 10 priložnosti, Grega pa je izkoristil en odvzem servisa, tri pa je zapravil.

Na koncu je Kubot osvojil 78 točk, Žemlja pa 64, rezultat pa se je glasil 6-3, 6-4. 24-letni Žirovničan se sedaj seli v Melbourne, kjer ga čakajo kvalifikacije za vstop v glavni del OP Avstralije. Lani mu je uspelo zaigrati med 128 najboljšimi na prvem grand slamu sezone, upajmo, da se mu 'poklopi' tudi letos.

Juan Martin del Potro se vrača po izgublejni lanski sezoni zaradi poškodbe zapestja

Na turnirju Mediabank International Sydney bo zaigral tudi Argentinec Juan Martin del Potro, nekdanji 4. igralec sveta in zmagovalec OP ZDA leta 2009. Zanj bo to prvi turnir po oktobru lani in šele tretji v zadnjih 11 mesecih. Lani je večino sezone izpustil zaradi poškodbe zapestja. V Sydneyu bomo videli tudi branilca naslova Marcosa Baghdatisa (2. nosilec) in pa prvopostavljenega Američana Sama Querreya.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete