Robin Soderling do 7. trofeje po zmagi proti Andyu Roddicku!

09.01.2011

BRISBANE, AVSTRALIJA - Prvi nosilec 372,500 USD vrednega turnirja v Brisbanu Robin Soderling, je v finalu pokopal upe Andya Roddicka, da bi ubranil naslov.

Švedski tenisač je z zmago v velikem finalu turnirja ATP Brisbane International proti Američanu Andyu Roddicku s 6-3, 7-5 prišel do sedme turnirske zmage v karieri, na lestvici pa bo vknjižil toliko točk, da bo od jutri naprej na 4. mestu zamenjal Britanca Andya Murraya.

''Zelo sem srečen zaradi zmage in igre, ki sem jo prikazal'', je povedal Skandinavec. ''Na avstralski turneji nikoli nisem igral tako dobro, sedaj pa sem osvojil naslov. Posebej sem zadovoljen zaradi tega, ker se v Melbourne odpravljam poln samozavesti''.

Robin Soderling je prišel do sedme turnirske zmage, druge na prostem. Pat Rafter Areno so sicer zaprli s premično streho zaradi dežja, a turnir vseeno ne spada pod dvoranske

Za Soderlinga je to šele druga zmaga na prostem, saj jih je kar pet osvojil na dvoranskih turnirjih. V finalu se sploh ni soočil z brejk priložnostjo nasprotnika, osvojil pa je 35 točk od 39 na svoj prvi servis. Po drugi strani si je sam priigral kar 10 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil pa je po eno v vsakem nizu. V celotnem tednu Robin, ki ima tudi novega trenerja, ni oddal niti niza, servis igro pa je izpustil le enkrat, v polfinalu proti Radeku Stepaneku.

Lani je Soderling osvojil dva turnirja iz petih finalov, eden od teh pa prihaja tudi iz mastersa v Parizu, ko je v finalu premagal Gaela Monfilsa. Njegovo razmerje zmag in porazov v finalih je sedaj 7-10.

Američan Andy Roddick je na turnirju zadel 54 asov ter v dobrodelne namene podaril 10,800 USD

Roddick je v finalu zadel 12 asov, skupno pa jih je na turnirju izstrelil 54. Naj ponovimo, da je Teksačan za vsak as v dobrodelne namene podaril 100 USD, a njegovo srce po izgubljenem finalu je bilo še večje. Po koncu je povedal, da bo to vsoto podvojil in skupno se je v vreči za žrtve poplav znašlo 10,800 ameriških dolarjev.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Brisbane International 2011
Brisbane, AVS
02.01.2011-09.01.2011
Nagradni sklad: $372500
Podlaga: Trda
Tip: ATP



Finale:

(1) R Soderling defeats (2) A Roddick 63 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete