Začenjajo se kvalifikacije za OP Avstralije, prvi turnir sezone za grand slam!

10.01.2011

Danes ponoči po našem času se že začenja uvodni del OP Avstralije, eden od turnirjev velike četverice, ki je tradicionalno na vrsti drugi in tretji teden januarja.

Na vrsti je namreč žreb kvalifikacij, v bobnu pa bomo imeli tri slovenske predstavnike tenisa. V moški konkurenci bosta nastopila Blaž Kavčič, trenutno 100. igralec sveta ter Grega Žemlja (142. na ATP), med dekleti pa bo čez kvalifikacije poskušala priti Maša Zec-Peškirič. Več o kvalifikacijah bomo napisali po opravljenem žrebu, vsekakor pa bomo v glavnem delu videli prvo slovensko teniško damo Polono Hercog, ki je na WTA lestvici na 47. mestu. Žreb glavnega dela med posamezniki in posameznicami bodo v Melbournu opravili v petek.

 

 

Grega Žemlja je lani uspešno preskočil kvalifikacije v Melbournu ter zaigral v glavnem delu

 

 

Ta teden so sicer na vrsti še zadnji turnirji serije ATP in WTA, ki služijo kot priprava na OP Avstralije oz. t.i. Aussie Open. V Sydneyu dekleta igrajo na turnirju z nagradnim skladom 600,000 USD, ki spada v serijo premier. Sydney Mediabank International je zelo močan turnir po zasedbi, zato se je v kvalifikacijah znašla tudi 19-letna Hercogova, a je izgubila že v prvem krogu ter se sedaj lahko mirno pripravi za nastop v Melbournu. 1. nosilka turnirja je tudi prva igralka sveta Caroline Wozniacki iz Danske, po vrsti pa ji sledijo še Rusinja Vera Zvonarjova, Kim Clijsters in Samantha Stosur. Vse prve štiri nosilke so se tudi že uvrstile v 2. krog.

Na olimpijskem prizorišču v Sydneyu pa nastopajo tudi moški. V kvalifikacijah je igral Grega Žemlja, tudi on pa je zaradi poraza proti Poljaku Kubotu že zapustil turnir in se preselil v Melbourne. Na 422.300 USD vrednem turnirju, ki spada v serijo ATP 250, pa je 1. nosilec Ameičan Sam Querrey.

V Hobartu (Avstralija), je na 220,000 ameriških dolarjev vrednem dogodku v kvalifikacijah zaigrala Maša Zec-Peškirič. Jeseničanka s je ustavila v 2. krogu, saj je bila po treh nizih boljša od nje Magdalena Ribarikova. Prva nosilka turnirja Moorilla Hobart International je Francozinja Marion Bartoli, drugopostavljena Anastasja Pavljučenkova pa je že izpadla, zaradi poraza proti Američanki Bethanie Mattek-Sands, ki je v soboto slavila v Hopmanovem pokalu skupaj z rojakom Johnom Isnerjem.

Nova Zelandija, oz. mesto Auckland gosti moški del teniške karavane. Heineken Open se igra za nagradni sklad 355,500 USD, prvopostavljeni igralec pa je Španec David Ferrer.

 

 

Aljaž Bedene začenja sezono na fturues turnirju v Antalyi (Turčija)

 

 

Na futures turnirju v ZDA (Plantation, Florida - 10,000 USD) bo ta teden začel novo sezono tudi Luka Gregorc, v turški Antalyi (10,000 USD) pa gre v boj po nove točke v letu 2011 tudi Aljaž Bedene.

 

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages, tenisportal


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete