OP Avstralije: Grega in Blaž v 2. krog kvalifikacij!

12.01.2011

MELBOURNE, AVSTRALJA - Oba slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta se uvrstila v 2. krog kvalifikacij OP Avstralije.

Prvo si je to priigral Grega Žemlja, ki je s 7-6, 6-4 izločil Španca Sergia Gutierreza-Ferrola, Blaž Kavčič pa je po hudi borbi in maratonskem obračunu prešel preko Benjamina Mitchella iz Avstralije s 7-6, 6-7 in 6-4.

23-letni Blaž Kavčič je Mitchella strl šele v končnici tretjega niza ter odhaja v 2. krog kvalifikacij OP Avstralije

Težek, težek je bil preboj v 2. krog kvalifikacij prvega grand slama sezone za najboljšega slovenskega tenisača in tudi 1. nosilca kvalifikacij. Avstralec Benjamin Mitchell, trenutno 610. igralec sveta, je popustil šele v 9. igri tretjega niza, ko je Ljubljančan prišel do odločilnega brejka brez izgubljene točke. Blaž si je v celotnem obračunu, ki je trajal skoraj tri ure, priigral kar 20 priložnosti za brejk, izkoristil pa je samo tri (15%), medtem ko je bil 18-letnik iz Goleden Coasta uspešen dvakrat iz dveh priložnosti. Z odličnim serviranjem sta oba držala svoje servis igre. V prvem nizu sta si ga izmenjala enkrat, v drugem pa se je Avstralec enkrat uspešno vrnil, no v 10. igri pa je Kavčič le izkoristil zaključno žogo za zmago.

Sedaj ga čaka nasprotnik iz Južne Afrike. To je Rik De Voest (179. na ATP). 30-letnik iz Pretorie se z Blažem še nikoli ni pomeril, najvišje pa je bil na 110. mestu (2006). Na OP Avstralije še nikoli ni igral v glavnem delu, njegova najboljša uvrstitev s turnirjev za grand slam pa izhaja iz leta 2007, ko je na OP ZDA prišel do 2. kroga.

Žemlja je lani prešel kvalifikacije Melbourna. Za ponovitev podviga rabi še dve zmagi

Lažje delo je imel 142. igralec sveta Grega Žemlja, ki je svojega nasprotnika ugnal v dveh zaporednih nizih. 24-letni Žirovničan je 21. nosilec kvalifikacij, prvi niz pa je dobil po podaljšani igri in 42 minutah. V tem delu igre sta si tekmeca izmenjala dva brejka, v drugem pa je do odvzema servisa prišel le Grega ter hitro pokopal upe Španca, sicer šestkratnega zmagovalca turnirjev serije futures v lanskem letu. Na koncu dvoboja je Žemlja prišel do treh točk več kot Gutierrez-Ferrol (64-61), v naseldnjem krogu pa ga čaka Američan Tim Smyczek (174.).

23-letnik iz Milwaukeeja z Žemljo ni igral še nikoli, na turnirjih velike četverice pa je v glavnem delu igral le enkrat. To mu je uspelo na zadnjem OP ZDA, ko je nato izpadel v 1. krogu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete