SUPER: Grega Žemlja deklasiral Smyczeka ter je le še zmago oddaljen od glavnega dela OP Avstralije!

14.01.2011

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 24-letni Grega Žemlja je v 2. krogu kvalifikacij prvega grand slama sezone v Melbournu pospravil z Američanom Timom Smyczekom (174. na ATP) ter odšel v tretji, zadnji krog kvalifikacij, ki peljejo v glavni del! Bravo Grega!

142. igralec sveta Grega Žemlja je po 1 uri in 36 minutah odpravil leto mlajšega Američana s 6-1, 7-5 ter je blizu, blizu najmanj ponovitvi lanskoletnega uspeha na OP Avstralije. V naslednjem krogu z Udomčokejem!

Statistika dvoboja Grega Žemlja - Tim Smyczek

Ja, prvi medsebojni dvoboj tekmecev, ki bi moral biti že včeraj a je odpadel zaradi slabega vremena, je zanesljivo dobil Žirovničan, ki je prvi niz v žep pospravil po le 35 minutah igre. Dva odvzeta servisa sta bila več kot dovolj za to, malo slabšo igro na drugi servis pa je dobro kompenziral z odličnim odstotkom izkoriščenih prvih. V drugem sta oba prišla do enega brejka, zato je odločala podaljšana igra, ki pa jo je gladko osvojil Grega ter odhitel v zadnji krog kvalifikacij.

Na koncu je Žemlja prišel do 84 točk, Smyczek pa do 70 ter Američanu preprečil drugi zaporedni nastop v glavnem delu turnirja za grand slam, kjer je sam igral že trikrat. Četrti nastop bo iskal z zmago proti Tajcu Danaju Udomčokeju, trenutno  459. tenisaču sveta.

29-letni Udomčoke prihaja iz Bangkoka, leta 2007 pa je že bil na 77. mestu ATP lestvice. Iz tega leta prihaja tudi njegova najboljša uvrstitev s turnirjev velike četverice, ko je bil prav na OP Avstralije udeleženec 3. kroga. Dvoboj med Žemljo in Udomčokejem bo tudi ponovitev odločilnega kroga kvalifikacij iz Wimbledona 2009, ko je v edinem medsebojnem obračunu Grega prišel do zgodovinske zmage in prve uvrstitve na glavni del turnirja za grand slam za Slovenijo. Naj bo tako tudi jutri. Gremo Grega.

 

 

Tajec Udomčoke je že drugič tekmec Žemlje za vstop v glavni del turnirja za grand slam

 

 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete