Napad na Porsche 911 in številko 1 v Stuttgartu

29.09.2008

STUTTGART, NEMČIJA - Danes se je začel močan ženski teniški turnir Porsche Grand Prix v Stuttgartu z nagradnim skladom 650,000 ameriških dolarjev.

Zmagovalka bo domov odnesla denarno nagrado 98,500 $ ali prestižen športni avtomobil znamke Porsche 911cabrio. Organizatorji so zmagovalki ponudili, da sama izbere nagrado - avto ali denar. Na turnirju bodo nastopile vse najboljše vključno s številko ena svetovne ženske teniške lestvice WTA Sereno Williams, ki bo nastopila prvič po zmagi na OP ZDA. Serena se je po finalni zmagi v New Yorku vrnila na prestol in po njenih besedah ni dvoma kakšno nagrado bi si izbrala.

Lani je športni avto Porsche 911 odpeljala Justine Henin

Lani je športni avto Porsche 911 odpeljala Justine Henin

''Dolgo se že trudim za ta avto in čas je že, da pripeljem 911 v svojo garažo'', je včeraj povedala Serena, ki je lani tu izgubila v četrtfinalu z Rusinjo Svetlano Kuznetsovo. Na turnirju nastopata obe sestri Williams in Venus je kot šesta nosilka na drugi strani žreba kar pomeni, da se sestri ne moreta srečati do finala. Aktualni olimpijski prvakinji bosta skupaj igrali tudi dvojice.

 

 Serena bo imela veliko dela, saj ji za vrat diha druga nosilka Jelena Janković, ki se je z naslovom v Pekingu Američanki približala na vsega 21 točk. ''Sem zelo blizu vodilnega položaja toda osredotočena sem na vsak dvoboj posebej'', je rekla Jeca, kot jo kličejo prijatelji. ''Moj cilj  je ponoven prevzem prvega mesta in končati sezono na vrhu''. Ni dvoma, da ima Serena povsem enake želje saj je že po zmagi v Flushing Meadowsu dejala, da to še ni konec sezone.

Devetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je v prvem krogu prosta, v uvodnem drugem krogu pa bo igrala s Kitajko Li Na, ki je danes pospravila s Čehinjo Nicole Vaidisovo s 6-1, 6-2.

 

Elena Dementieva in Dinara Safina sta v odlični formi

foto: porsche-tennis.de

 

Tudi tretje in četrtovrščeni na lestvici WTA Rusinji Dinara Safina in Elena Dementieva lahko z dobimi predstavami končata sezono na vrhu. Tudi ti dve sta poleg Jelene Janković proste v prvem krogu turnirja Porsche Grand Prix.

Od najboljših igralk bosta v Stuttgartu manjkali Ana Ivanović in poškodovana Marija Šarapova. Stuttgartski turnir, ki se igra v dvorani je lani dobila zdaj že upokojena Belgijka Justine Henin. Naj se boj za prevzem prvega mesta, avto ali denarno nagrado začne.

tenisportal.si

foto: images.myride.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete