Tretji dan Australian Open 2015

21.01.2015
Deli z ostalimi:

Takole, za nama je že četrti dan "Potovanja z Blažem na Australian Open" . V današnjem tretjem dnevu AusOpen sva lahko spremljala dvoboje 2. kroga in imela kaj videti.

Sicer sva z Veroniko danes želela izkoristiti lep sončen in že kar vroč (33C) poletni dan. Zgodaj dopoldne sva se odpravila na jug Melbourna, na obalo oceana. Natančneje na St. Kilda beach. Namočila sva se v Tihi ocean in lahko rečeva, ni ga čez Jadran.

Ob čakanju na tramvaj sva se zaklepetala z domačinko srednjih let in po nekaj minutah smo ugotovili, da smo rojeni v isti državi - Jugoslaviji. Gospa se je namreč v Melbourne leta 1993 preselila iz Bosne. Verjetno ni potrebno omeniti, da smo si imeli kaj povedati in da smo celotno pot s tramvajem pogovor nadaljevali v našem nekoč skupnem jeziku. Gospa je na edinstven in zanimiv način opisala Melbourne in Avstralijo, midva pa sva ji povedala, kaj je novega na Balkanu.

Popoldne sva se odpravila na teniška igrišča, natančneje v jedilnico za igralce in akreditirane goste, kamor naju je Blaž povabil na pozno kosilo. Poleg že domačih obrazov, 3 x Blaž :), sva za mizo sedela s še eno Velenjčanko, mojstrico igre dvojic, Katarino Srebotnik. Imeli smo sproščen klepet. Predvsem so bili zanimivi dialogi med igralci samimi, kjer sva odkrila še eno novo dimenzijo vrhunskega tenisa.

Nato so naju ponovno presenetili in nama dali vstopnici za večerni spektakel med Nadalom in Smyszekom. Bil je res odličen dvoboj, odločen v prid Nadala šele po 5. nizih. Zato sva v hotel prišla šele zdaj, okrog 23.45.

Lahko noč in lp.


 

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete