Tenis klub AS Litija

Oceni:

Savska cesta 5, Litija - zemljevid

Telefon: 01/89-80-800

Spletna stran: www.as-litija.si

Modna muha devetdestih let prejšnjega stoletja – TENIS - seveda ni zaobšla niti našega mesta v srcu Slovenije. Tako so tudi mnogi v Litiji začeli razmišljati o igranju tenisa na »zaresnih« teniških igriščih, najpogumnejši, kamor prav gotovo spadajo Andrej in Melita Poglajen ter Stane in Andreja Kokalj, pa so se nadvse zahtevnega projekta tudi lotili.

Po izgradnji dveh zunanjih igrišč in brunarice leta 1989 je že postalo jasno, da je tudi Litija »IN«, vsaj kar se tenisa tiče.

Tenis se je ob Savi igral cele dni in najbolj normalna zadeva je bila postavitev razsvetljave leta 1990. Čeprav ima noč svojo moč, igranja nikakor ni bilo dovolj in logična posledica Andrejevega razmišljanja je bila: še dve zunanji igrišči z razsvetljavo. Tudi brunarica kmalu ni več zadostovala velikemu povpraševanju po gostinskih in ostalih storitvah, zato se je že porajala misel o velikem objektu, kjer bo poleg lokala še marsikaj.Tako je leta 1991 na Savski cesti v Litiji »zrasel« čudovit objekt, kamor se je dokončno vselil Teniški klub AS s svojimi glavnimi pokrovitelji, ki jih poznamo kot uspešni podjetji Tendenco d.o.o. in Aping d.o.o.

Krona dolgoletnih prizadevanj in vlaganj pa je bila leta 1993 zgrajena teniška dvorana s tremi peščenimi igrišči in je s svojim sovpadanjem v celotni kompleks prav gotovo pripomogla k temu, da ima TK AS enega najlepših teniških parkov v Sloveniji.
 

Fotogalerija

Tenis klub AS Litija Tenis klub AS Litija

Prejete ocene

Ni še prejetih ocen. Bodite prvi in podajte svojo oceno!

Prijavite se ter dddajte oceno in pomagajte dvigniti kakovost njihove ponudbe »


 

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete