Albert Montanes po treh letih spet zmagovalec ATP turnirja, tokrat v Nici!

25.05.2013
NICA, FRANCIJA - Španski tenisač Albert Montanes skoraj tri leta ni okusil slasti dviga lovorike na ATP turnirjih. Danes je v finalu Nice ugnal domačina Gaela Monfilsa in prvič slavil na francoskih tleh.

32-letni Katalonec, prebivalec Brcelone, je po treh sušnih letih zopet zmagal na ATP turnirju. Na peščenem dogodku v Nici je dobil finale s Francozem Gaelom Monfilsom s 6-0, 7-6(3). Po Amersfoortu, Bukarešti Stuttgartu in Estorilu (2x) je to zanj 6. turnirski naslov, vse je osvojil na peščeni podlagi. Še petkrat je bil v finalu, tudi ti pa prihajajo s peščenih turnirjev.

Albert Montanes je bil v soju žarometov na ATP250 teniškem turnirju v Nici

Albert Montanes je bil v soju žarometov na ATP250 teniškem turnirju v Nici

Trenutno 82. igralec sveta je v Nico prišel s slabo popotnico. Letos je le enkrat preskočil dva kroga, februarja v Brazliji, kjer se je dokopal do četrtfinala, no, ta teden pa se ni ustavil vse do konca. V finalu je za nasprotnika imel domačina Gaela Monfilsa, ki se po poškodbah spet vrača na pota stare slave in mu v 1. nizu zavezal kravato. Španec je bil izjemno suveren pri izkoristku žogic za brejk (3/3), sam pa ni dopustil, da bi temnopolti Francoz sploh imel priložnost za odvzem začetnega udarca. 2. niz je bil veilko bolj izenačen, odločal pa se je  v tajbrejku. Priložnosti za brejk je bilo malo, obe sta  izkoristila, v podaljšani igri pa je bil Montanes bolj zbran in ni  popustil in dopustil, da se tekma prevesi v negotov 3. niz. Po 1 uri in 13 minutah  se je veselil naslova.

Finalist Gael Monfils je danes na 108. mestu ATP lestvice, ne dolgo nazaj pa je bil TOP10 igralec sveta. Seveda se bo že jutri krepko prebil nazaj med TOP100, s takšno igro, kot jo je pokazal ta teden, pa njegov preboj nazaj proti vrhu ni vprašljiv. 

 

 

Open de Nice Côte d’Azur
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 20.05.2013 - 25.05.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.opennicecotedazur.com/


Finale:

Albert Montanes (Spain) beat WC-Gael Monfils (France) 6-0 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete