Auger-Aliassime v fantastični formi, slavil tudi v Baslu

31.10.2022
BASEL, ŠVICA - Kanadčan Felix Auger-Aliassime je v finalu ATP 500 turnirja v Baslu ugnal Runeja in prišel do 13. zaporedne zmage oz. dobljenega dvoboja.

Oba finalista letošnjega turnirja serije ATP 500 v Baslu sta prišla do zadnjega obračuna brez da bi izgubila servisno igro, a v boju za naslov je bil Kanadčan Felix Auger-Aliassime fantastičen, zmagal je s 6-3, 7-5 ter si prilastil tretji zaporedni naslov na ATP turneji.

''Za mano je fantastičen teden, bilo je neverjetno. Tudi v finalu mi je uspelo, obdržal sem servisno igro tako kot cel teden. Res imam dobro sezono in ni je še konec, upam da tako nadaljujem. No, najpej bom užival v tej zmagi'', je povedal Auger-Aliassime, ki ima sedaj na računu že 13 dvobojev brez poraza.

1 uro in 40 minut je potreboval 22-letni Kanadčan, da je premagal mladega Norvežana, postal je tretji letos, ki je turnir osvojil brez izgubljenega servisa v celem tednu. 

Največ naslovov v Baslu ima seveda Roger Federer. Pred krakim upokojeni velemojster tenisa je v domače kraju slavil kar desetkrat.


Swiss Indoors Basel
Kraj: Basel (ŠVI)
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 24.10.2022 - 30.10.2022
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 2,276,105 EUR
http://www.swissindoorsbasel.ch/

Finale:

3-Felix Auger Aliassime (Canada) beat Holgar Rune (Norway) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete