Objokana Lisickijeva prepozno do preobrata v finalu z Bartolijevo!

06.07.2013
Francozinja Marion Bartoli je letošnja zmagovalka Wimbledona. V velikem finalu je z 6-1 in 6-4 premagala Nemko Sabine Lisicki! Nemka je že med dvobojem zajokala!

Nemka se je ustrašila priložnosti

Lisickijeva je tekmo začela izjemno nervozno. V prvi igri je sicer odvzela servis Bartolijevi in povedla z 1-0, a je v naslednjih igrah storila preveč napak, tako da je Francozinja dobila kar 6 zaporednih iger in se prvega niza veselila z rezultatom 6-1. V drugem nizu je sledila podobna zgodba kot v prvem, Lisickijeva je dobila prvo igro in imela v drugi igri kar štri "brejk" žogice, ki pa jih ni izkoristila. Bartolijeva je znala izkoristiti priložnost, dobila je naslednjih 5 iger in povedla z 5-1 v drugem nizu. Lisickijeva je tekmo v teh trenutkih doživljala izjemno čustveno, saj je že med tekmo jokala. Vendarle se je Nemka še uspela zbrati, zaigrala je veliko bolje in dobila 3 zaporedne igre, tako da ji je do preobrata manjkal le še en "brejk". Gledalci na centralnem igrišču so že bili v pričakovanju velikega povratka Sabine Lisicki, ko je vse dvome o zmagovalcu zatrla danes izjemna Marion Bartoli in brez izgubljene točke v zadnji igri zaključila tekmo.

Letošnji finalistki Wimbledona

Letošnji finalistki Wimbledona

"Če bi mi rekli, da bom zmagala Wimbledon, ko sem odigrala prvo tekmo na igrišču 14 nebi verjela. O tem sem sanjala od mojega šestega leta" je po zmagi povedala izjemna Francozinja.

Za Marion Bartoli je to pri 28-ih letih prvi grand slam v karieri. 

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 24.06.2013 - 07.07.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


Finale:

15-Marion Bartoli (France) beat 23-Sabine Lisicki (Germany) 6-1 6-4
 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: zimbio.com, twiter.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete