Sabine Lisicki postala nemška herojinja!

04.07.2011
Wimbledon, V.B. - Nova nemška teniška herojinja Sabine Lisicki je v intervjuju za Bild, govorila o dobrih in slabih stvareh v njeni karieri!

Sabine Lisicki uživa v svojem najboljšem mesecu teniške kariere. 2 tedna pred začetkom Wimbledona je osvojila WTA turnir v Birminghamu, ki se je igral na travi. To je bil njen 2. osvojeni turnir, na celotnem turnirju pa ni izgubila niza!

Še več pozornosti je bila Nemka deležna zaradi odličnih iger in rezultatov na grand slam turnirju v Wimbledonu. Med posameznicami je prišla do polfinala, kjer je izgubila proti Rusinji Mariji Šarapovi, v igri dvojic pa je igrala v finalu skupaj z Avstralko Samantho Stosur, čeprav nista bili nosilki. V finalu je bila boljša slovenslo-češka naveza, Katarina Srebotnik in Kveta Peschke!

Ali ste presenečeni, da ste po težki poškodbi gležnja in 5 mesečni pavzi v tako dobri formi?

"Pred letom dni sem se ponovno učila hoditi. Pred 3 meseci sem bila še 220. na WTA lestvici, sedaj pa bom prišla med top 30. Nisem pričakovala, da se bo vse tako hitro odvijalo"!

Kaj ste se naučili v času poškodbe?

"Sedaj sem bolj mirna in hladnokrvna. Ko sem pred 2 letoma igrala v četrtfinalu Wimbledona, sem bila zelo nemirna. Sedaj nisem bila nervozna niti v polfinalu. Nisem zmagala, a moj čas bo sigurno prišel"!

Ali ste kdaj razmišljali kako se bi razvijala vaša kariera, če se ne bi poškodovali?

"Ne, nikoli! Tu se ne da nič storiti. Veliko in naporno sem delala. Plavala sem in izvajala vse vaje, ki sem jih lahko. Uspeh v Wimbledonu je nagrada za preteklo delo"!

V rehabilitacijskem centru ste spoznali zvezdo v plavanju Britto Steffen?

"Obe sva okusili najnižjo točko, ki jo prineseta bolezen in poškodba. Obe sva dobro razumeli kako se počuti druga in skozi kaj mora iti. Veliko drugih prijateljev, ki niso v športu tega ne razume".

Vaeliko potujete in živite na Floridi. Ali imate kaj nostalgije po Nemčiji?

"Preko interneta gledam "žajfnico" Alles was zahlt, tako sem vsaj malo povezana z domovino"!

foto : AFP

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete