Video: Marion Bartoli po izpadu v Cincinnatiju končala kariero!

15.08.2013
Le nekaj tednov po tem, ko je Francozinja izpolnila svoje otroške sanje s slavjem na sveti travi, je Bartolijeva teniški svet šokirala z novico, da končuje kariero!

CINCINNATI, USA- V drugem krogu Western & Southern Open turnirja se je Marion Bartoli pomerila z Romunko Simono Halep. Po dobljenem prvem nizu, je Francozinja v naslednjih dveh nizih popustila, tako da je Romunka na koncu slavila s 3-6, 6-4 in 6-1. 

A veliko bolj kot s porazom je Bartolijeva šokirala z izjavo na tiskovni konferenci po tekmi: "To je bil v bistvu moj zadnji dvoboj v karieri" je v solzah priznala 28-letna Francozinja.

"Moje telo ne zmore več. Od začetka leta sem imela veliko težav s poškodbami. Čutim, da preprosto nimam več dovolj energije, da bi nadaljevala, po 45 minutah na igrišču se pojavijo bolečine po celotnem telesu. Letos sem osvojila Wimbledon, s tem sem izpolnila svoje sanje in to je nekaj, kar bo z mano ostalo do konca življenja" je o razlogih za končanje kariere dodala Bartolijeva. 

Marion še pred začetkom tekme ni vedela, da bo odigrala svojo zadnjo tekmo v karieri: "Nekako nikoli ne veš pred dvobojem, da bo to tvoj zadnji dvoboj, sem pa sigurno to vedela po koncu dvoboja. Preprosto nisem mogla več. Po prvem setu je bilo moje celotno telo v bolečinah."

Na kaj bo Bartolijeva najbolj ponosna, ko se ozre nazaj na svojo kariero?

"Mislim, da sem ves čas svoje kariere ostala ista oseba, bila sem poštena, zvesta prijateljem, mojemu moštvu. Vedno sem spoštovala vsakega, s katerim sem sodelovala, spoštovala sem tudi vse nastprotnike. Mislim da če bo kdo vprašal kakšna je Marion Bartoli? Zmeraj bodo rekli: ona je dobra oseba. To je nekaj na kar sem najbolj ponosna. "

Marion Bartoli se tako poslavlja od teniške karavane. V svoji dolgoletni karieri je osvojila 8 WTA turnirjev, daleč največji uspeh v karieri pa je dosegla letos v Wimbledonu kjer je osvojila svoj edini grand slam v karieri. Od tenisa se poslavlja pri 28-ih letih, kot 7. igralka na svetovni jakostni lestvici. 

 

Pripravil: Izidor Kolar

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete