Bedene bi brez težav z roko bolje pariral Schwartzmanu

04.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je na OP Francije končal nastope med posamezniki.

Aljaž Bedene, 54. igralec sveta, se je v 2. krogu Roland Garrosa meril s favoriziranim Diegom Schwatzmanom, ki je 10. nosilec. Izmed petih tekem, ki sta jih igrala med seboj, je 31-letni Ljubljančan dobil kar štiri, kljub temu pa je Argentinec veljal za močnega favorita in to na koncu tudi upravičil ter zmagal po treh nizih s 6-4, 6-2, 6-4.

Diego Schwartzman je bil boljši od Aljaža Bedeneta v 2. krogu Roland Garrosa

Diego Schwartzman je bil boljši od Aljaža Bedeneta v 2. krogu Roland Garrosa

Schwartzman, ki je lani celo igral v polfinalu OP Francije in tu beleži najboljši rezultat na grand slamih, je hitro povedel z brejkom 2-0, Bedene pa se ni ustrašil in je izenačil na 3-3. Že v naslednji igri je Južnoameričanu spet uspel brejk, le tega je zadržal do konca niza. Aljaž je v drugem delu držal stik le do 1-1, imel je precej težav z dlanjo, t.i.'mravljinci' so pustili pečat in mali, le 170 cm visoki Argentinec je to dobro izkoristil in dokaj zlahka dobil ta niz. Bedene se ni predal kljub temu, da ni bil optimalen. 3. niz je bil najdaljši po času, čeprav Slovencu ni uspelo zmagati, pa je vsaj namučil Schwartzmana. Če se je Bedene v 3. igri še ubranil napada in rešil svojo servisno igro, pa mu to v peti ni več uspelo. V naslednji je sam imel žogico za ribrejk, pravzaprav dve, a je z dvema neizsiljenima napakama vse splavalo po vodi. Sam zaključek je bil zelo dramatičen. Argentinec je stal na servisni črti za zmago, Bedene je imel dve brejk žogi, Schhwartzman pa je potreboval štiri, da je le uspel zaključiti po 2 urah in 21 minutah.

Južnoameričan je bil predvsem bolj zanesljiv pri osvajanju točk na drugem začetnem udarcu. Bedene je zadel devet asov (Schwartzman 0), a je napravil tudi toliko dvojnih napak. Pri mreži sta oba osvojila 10 točk, skupaj pa je bilo razmerje 111:80. Ljubljančan je bil na terenu precej bolj agresiven in pri tem je naredil preveč napak, da bi lahko bolje ogrozil nasprotnika, s katerim še vedno vodi v medsebojnih dvobojih 4-1.

2. krog tekmovabnja na pariškem pesku je Aljažu Bedenetu prinesel 84,000 evrov in 45 točk za ATP lestvico. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

2. krog:

10-Diego Schwartzman (Argentina) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-4 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete