Bedene in Žemlja danes v igri za 3. krog kvalifikacij OP Avstralije!

12.01.2012
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene bosta danes ponoči po našem času iskala vstop v odločilni krog kvalifikacij, ki peljejo med 128 najboljših na prvem grand slamu sezone.

Prvi bo na teren stopil 22-letni Aljaž Bedene (163. na ATP). V 1. krogu je deklasiral osem let starejšega Jana Mertla ter si priboril vozovnico in tekmo s Slovakom Lukasom Lackom. Kot 117. tenisač z lestvice ATP je prebivalec Bratislave 7. nosilec kvalifikacij v deželi 'down under' in s tem papirnati favorit, kar pa Aljaža sigurno ne moti preveč. Ti so za to, da se jih premaga.

Ljubljančan je do sedaj le enkrat nastopil v kvalifikacijah grand slamov, ko se je leta 2010 ustavil v 2. krogu Wimbledona, lani pa je po obilo težavah s poškodbo zapestja le dokazal svojo kvaliteto. Prvič v karieri in kot 3. Slovenec je uspel dobiti turnir serije challenger, vse do konca leta pa se je prebil med najboljših 200 na računalniški lestvici. Na drugi strani je Slovak Lukas Lacko že pred dvema letoma zasedal 60. mesto, na turnirjih za garnd slam pa ima že bogato zbirko naslovov v glavnem delu. Leta 2010 je prav na OP Avstralije igral v 2. krogu, to pa je tudi njegov najboljši izid. Lacka se verjetno spomnite tudi iz lanskoletnega turnirja na sveti travi, kjer ga je v 1. krogu izločil Grega Žemlja in takrat kot prvi Slovenec zaigral med 64 najboljšimi v All England Clubu. Dvoboj med Lackom in Bedenetom je na sporedu kot prvi (ob 00.00 po našem času) na igrišču številka 14.

Aljaž Bedene se bo ob polnoči začel meriti z Lukasom Lackom

Aljaž Bedene se bo ob polnoči začel meriti z Lukasom Lackom

Okrog 3.30 po slovenskem času (3. dvoboj na igrišču številka 8) pa bo na teren stopil tudi 25-letni Grega Žemlja (110. na ATP). Rojeni Žirovničan je včeraj po lokalnem času priredil velik preobrat proti Nemcu Denisu Gremelmayrju in še enkrat dokazal, da je mojster kvalifikacij. V današnjem obračunu s še enim nemškim predstavnikom Petrom Gojowczykom bo Gorenjec favorit, saj je 2. nosilec kvalifikacij, 21-letni tekmec pa 'le' 248. igralec sveta, a vse to bo treba dokazati na trdi melbournski podlagi. Brez dvoma je Žemlja v odlični formi in verjamemo, da mu odločilni krog kvalifikacij ne bo ušel, še posebej po super zmagi nad Gremelmayrjem, ki mu je lahko utrdila samozavest.

Nemec iz Eisenhofena še nikdar ni igral v glavnem delu turnirjev za veliki slam; Grega pa petkrat, prav vsakič pa je moral skozi sito kvalifikacij. Med seboj se bosta pomerila prvič.

Grega Žemlja bo še v drugo igral z nemškim tenisačem

Grega Žemlja bo še v drugo igral z nemškim tenisačem

V glavnem delu letošnjega OP Avstralije pa že imamo tri predstavnike, Polono Hercog, Blaža Kavčiča in Katarino Srebotnik (dvojice).

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com, TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete