Blaž Kavčič dobil prvih 9 iger, a vseeno izpadel v Launcestonu!

05.02.2020
Slovenski tenisač je doživel psihološko težak poraz na turnirju v Avstraliji!

LAUNCESTON, AVSTRALIJA - 32-letni Blaž Kavčič (281. na ATP) se je hitro poslovil od ATP Challengerja v Launcestonu. V 2. krogu je igral sicer s 4. nosilcem in 158. igralcem sveta, 28-letnim Lorenzom Giustinom, ki pa je bil še kako premagljiv. Slovenec je imel vse v svojih rokah toda na koncu se je veselil Italijan ob zmagi z 0-6, 7-5, 7-6(7) v nizih. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj.

Kavčič je uvodni niz dobil s teniško "kravato". Nasprotniku ni ponudil brejk priložnosti, sam je izkoristil 3. Do vodstva s 3-0 je sledil enak potek in Blaž je verjetno že pomislil na lahko delo, a je Italijan naenkrat vstal od mrtvih. Začel je igrati veliko bolje na drugi strani je Slovenec popustil in izenačenje v nizih je bilo tu. Blaž je bil še v šoku in Lorenzo je v 3. nizu povedel s 4-2 po doseženem brejku. Blaž je uvidel, da je vrag odnesel šalo in hitro dosegel ribrejk. Dvoboj se je kasneje odločal v podaljšani igri, kjer se je Kavčič boril do konca izničil 2 "match" žogici pri zaostanku s 4/6 in sam s tremi točkami zapored prišel do "match" žogice, a je ni realiziral. Sledile so tri zaporedne točke Giustina kar je pomenilo konec dvoboja po skoraj 3 urah borbe. Slovenec je tudi na prejšnjem turnirju v Burnieju izgubil maratonski obračun. Imel je lepo priložnost za vidnejši uspeh, saj je v njegovem delu žreba izpadel 1. nosilec domačin Marc Polmans v preteklosti je turnirje takšnega ranga osvajal, ali prišel vsaj do polfinala.

Blaž Kavčič si je priigral 4 ATP točke in prejel 520$ denarne nagrade. Izpadel je tudi v uvodnem krogu parov z Egipčanom Mohamedom Safwatom!


Launceston International
Kraj: Launceston (AVS)
Datum: 03.02.2020 - 09.02.2020
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $54,160

2. krog:

4-Lorenzo Giustino (Italy) beat Blaz Kavcic (Slovenia)  0-6 7-5 7-6(7)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete