Blaž Kavčič izločil Granollersa na Majorki!

26.08.2019
Nekoč naš najboljši tenisač uspešno čez uvodni krog v Španiji!

MAJORKA, ŠPANIJA - 32-letni Blaž Kavčič (239. na ATP) se je po finačno uspešnem izletu v kvalifikacijah OP ZDA vrnil v Evropo. Na ATP Challengerju pod okriljem slavnega Rafaela Nadala na Majorki, je bil v 1.krogu boljši od 30-letnega domačina Gerarda Granollersa (689. na ATP)  s 6-1, 7-6 (1) v nizih! Slednji za razliko od bolj znanega Marcela Granollersa ni imel vidnih uspehov v dosedanji karieri. Med seboj sta igrala prvič!

Blaž je v 1. nizu uveljavil svojo kvaliteto in nasprotniku ni dopustil možnosti za kakšno presenečenje. Prišel je do dveh brejkov, na svoj servis je ostal neomajen ter tako povedel v nizih. V 2. nizu ni več mogel držati tega nivoja in je večino igre stavil na svoj 1. servis. Oba sta izgubila po en začetni udarec, v podaljšani igri je Kavčič znova prevzel vse niti igre in na koncu zanesljivo zmagal. Dvoboj je trajal dobro uro in pol!

Gerard Granollers

Gerard Granollers

V 2. krogu bo igral proti 10. nosilcu, 22-letnemu Francozu Quentinu Halysu (161. na ATP), ki je kar neugoden na trdi podlagi, v 1. krogu je bil prost.To bo njun prvi medsebojni obračun. Na turnirju bo s povabilom organizatorja nastopil nekoč 1. igralec sveta Britanec Andy Murray!

Blaž Kavčič si je priigral najmanj 3 ATP točke in 450€ denarne nagrade.


Rafa Nadal Open By Sotheby's:
Kategorija: ATP Challenger
Datum: 26.08.2019 - 01.09.2019
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €46.600
https://www.rafanadalopen.com/

1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat alt-Gerard Granollers (Spain) 6-1 7-6(1)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete