Blaž Kavčič izpadel že v uvodu Bengaluruja!

10.02.2020
Slovenski teniški igralec ne najde poti iz krize!

BENGALURU, INDIJA - 32-letni Blaž Kavčič (275. na ATP) je iz Avstralije odpotoval v Indijo na ATP Challenger najvišje kategorije, a je tekmovanje končal že v 1. krogu. Boljši je bil 23-letni domačin Sasikumar Mukund (289. na ATP), ki je slavil  z 2-6, 6-3, 6-4 v nizih. Slednji ima skromne rezultate v dosedanji karieri, a Slovenec mu očitno leži, saj je dobil oba medsebojna dvoboja, prvega je leta 2018 Kavčič predal po zaostanku niza. Mukund je prejšnji teden nastopil na domačem ATP turnirju v Puneju in nudil dostojen odpor Taru Danielu.

V 1. nizu sta oba stavila na 1. servis in bila zelo neuspešna na drugega.Blaž je bil 100% pri izkoristku brejk priložnosti (3/3), Sasikumar je realiziral 1 od 4. V 2. nizu sta bila oba katastrofalna pri izkoristku 2. servisa, Kavčič je odpovedal še pri prvem. Tokrat je Mukund prišel do treh brejkov, Blaž do dveh in izenačenje v nizih je bilo tu. V 3. nizu sta nekoliko dvignila nivo igre, Indijec je izkoristil obe brejk priložnosti, Slovenec svojo edino in po malo manj kot 2 urah igre se je veselil domačin.

Po solidnem uvodu se je zdelo, da bo Kavčič dobro odprl novo sezono in dvigoval formo, a je po dveh maratonskih porazih v zadnjih dveh tednih padel v krizo. Verjetno bi bilo sedaj najbolje, da si vzame malo premora in se poskuša s treningi vrniti na višji nivo. Mora osvojiti kar nekaj ATP točk, če bo hotel igrati kvalifikacije grand slam turnirjev, ki so njegov cilj, vrnitev med top100 na svetu pa se zdi sedaj močno oddaljena.

Blaž Kavčič je za nastop preje 780$ denarne nagrade in ostal brez novih ATP točk!

V vlogi 11. nosilca je na turnirju tudi drugi najboljši slovenski tenisač Blaž Rola, ki bo igral v obeh konkurencah!


Bengaluru Tennis Open:
Kraj: Bengaluru (Indija)
Datum: 10.02.2020 - 16.02.2020
Kategorija: ATP Challenger 125
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $162.480
http://www.bengalurutennisopen.com/

1. krog:

Sasikumar Mukund (India) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 2-6 6-3 6-4

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete