Blaž Kavčič, v nasprotju z ostalimi, odlično začenja kvalifikacije OP ZDA

24.08.2016
NEW YORK, ZDA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v 1. krogu kvalifikacij US Opna izločil enega od nosilcev in domačina.

29-letni Blaž Kavčič (327. na ATP) je odpotoval na kvalifikacije Odprtega prvenstva ZDA kot igralec z zaščitenim rankingom in kot edini slovenski predstavnik razveselil v 1. krogu.

Ljubljančan je imel težko nalogo, a jo je opravil z odliko. S 7-5, 7-6(2) je premagal 23. nosilca kvalifikacij, domačina Austina Krajiceka. Bravo!

Kavčič je bil pred težko nalogo. Nasproti sebe je imel na papirju favoriziranega 138. igralca sveta, za nameček še domačina, ki zna vihteti lopar na trdi podlagi, lani pa je bil tudi v 2. krogu domačega Grand Slama. Prvi dvoboj v kvalifikacijah, prvi medsebojni, a oddelal ga je z odliko. 26-letnega Američana je spravil na kolena po dveh tesnih nizih. V 1. nizu je imel naš tenisač kar 10 priložnosti za brejk, izkoristil je tri, v drugem pa sta oba držala servisne igre do tajbrejka, v katerem je bil močnejši Blaž. Zasluženo, saj je imel v 2. nizu tudi pet brejk žogic, Austin pa nobene. Kavčič je dobro odserviral in se boril kot lev, nagrada pa je zmaga in 2. krog kvalifikacij. Ja, pozna se tudi, da je letos skoraj vse turnirje odigral na trdi podlagi.

Kavčič je lani manjkal na OP ZDA, predlani pa prišel do 3. kroga, kar je eden njegovih največjih uspehov v karieri. Sedaj ga čaka obračun s Stevenom Diezom (163. na ATP) iz Kanade. S 25-letnikom iz Toronta sta se do sedaj pomerila le enkrat, leta 2013 na Challengerju v Braziliji, kjer je Blaž zmagal po dveh nizih. Diez še nikoli ni igral v glavnem delu Grand Slamov v nasprotju s Kavčičem, ki ima kar nekaj izkušenj. Se pa Kanadčan ta trenutek nahaja najvišje na lestvici in bo zelo nevaren nasprotnik, to kaže tudi gladka zmaga v 1. krogu kvalifikacij, ko je tekmecu oddal le eno igro.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

Blaz Kavcic (Slovenia) beat 23-Austin Krajicek (U.S.) 7-5 7-6(2)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete