Izpadel tudi zadnji slovenski kvalifikant na OP ZDA Blaž Kavčič

26.08.2016
NEW YORK, ZDA - V kvalifikacijah zadnjega Grand Slama v New Yorku so izpadli vsi slovenski teniški predstavniki.

Niti enemu slovenskemu predstavniku v kvalifikacijah letošnjega OP ZDA ni uspelo priti v zadnji krog, kaj šele v glavni del. V 2. krogu kvalifikacijskega dela je orožje položil tudi Blaž Kavčič.

Slovenskega teniškega reprezentanta je po preobratu izločil Kanadčan Steven Diez z 1-6, 6-2, 6-4.

Dvoboj je bil prekinjen dvakrat, prvič takoj na začetku, ko je 29-letni Ljubljančan povedel z brejkom 1-0 in nakazal, da bi lahko ostal slovensko upanje za glavni del. Po premoru je bilo vse v njegovem ritmu. Povedel je 4-0 ter zlahka v žep pospravil uvodni del, a kaj, ko je šlo v nadaljevanju le navzdol. 25-letni tenisač iz Toronta je osvajal pomembne točke in si dvigoval samozavest. Izenačil je v nizih nato pa je spet začelo deževati. Zadnji in odločilni niz je bil izenačen, vsaj do 3-3, ko je Kanadčanu uspelo priti do brejka. Prednosti ni več izpustil, na krilih vodstva pa je zadeval 'nemogoče'. V zadnjih dveh nizih Kavčič ni imel žogice za brejk, zato kljub solidnemu servisu ni imel rešitve za 163. tenisača sveta. Sam je v kvalifikacijah zaigral zaradi zamrznjenega statusa, saj je šele na 327. mestu ATP lestvice.

"Po prvi prekinitvi sem zelo dobro igral, nato pa imel občutek, da mi prekinitve malo škodijo. Če bi se nekaj žog drugače obrnilo, bi lahko dobil tekmo, ampak tenis je na žalost tak šport, da včasih odloči nekaj točk in danes so bile te točke na njegovi strani," je povedal Kavčič.

V nadaljevanju sezone Črnučana čaka trd boj za lovljenje točk, da se povzpne kar višje na lestvici in si izbori boljši položaj na turnirjih.

V kvalifikacijah zadnjega turnirja velike četverice v letošnjem letu so izpadli prav vsi štirje slovenski predstavniki, Dalila Jakupovič, Grega Žemlja, Blaž Rola in Blaž Kavčič. V glavnem delu posamične konkurence bo neposredno nastopila le Polona Hercog, a po zadnjih rezultatih se tudi njej trese stolček v eliti in za morebitni neposredni nastop na OP Avstralije, ki bo januarja 2017.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/


2. krog(kvalifikacije):

Steven Diez (Canada) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 1-6 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete