Blaž Rola tudi v tretje ostaja brez zmage v New Yorku

23.08.2016
NEW YORK, ZDA - Blaž Rola je tudi v tretjem nastopu na OP ZDA poražen.

25-letni Blaž Rola (186. na ATP) je tretjič zaigral na zadnjem turnirju za Grand Slam v New Yorku. Pred dvema letoma je klonil v 1. krogu, ko je bil neposredni udeleženec glavnega dela, lani in letos pa v 1. krogu kvalifikacij.

Ptujčan je za tekmeca dobil švicarskega teniškega veterana Marca Chiudinellija. 34-letnik je kot 144. igralec sveta po izgubljenem nizu zagospodaril na terenu in Blaža premagal s 6-7(1), 6-2, 6-3.

Baselčan je 27. nosilec kvalifikacij OP ZDA v Flushing Meadowsu pa je bil dvakrat v 3. krogu, kar je tudi njegov najboljši rezultat na turnirjih velike četverice. Da se na teh terenih počuti domače je pokazal v prvem medsebojnem dvoboju z Rolo, ko je najprej izgubil 1. niz po tajbrejku, nato pa stopnjeval tempo. V drugem delu je dvakrat vzel servis Roli, v tretjem pa z dvojnim brejkom pobegnil na 5-0. Naš tenisač je skušal rešiti kar se je dalo, nadoknadil je en brejk, več pa mu tekmec ni dopustil. Po 2 urah in 14 minutah je odšel v 2. krog kvalifikacij, Blažu pa bo do prve zmage v New Yorku poskušal priti naslednje leto.

"Upal sem, da bo bolečina nekako minila. Serviral sem le drugi servis, tudi pri določenih udarcih me je bolelo in glede na to, da sem nekako izvlekel tretji niz, je bilo to nad vsemi pričakovanji," je dejal Rola, ki je v New York prišel poškodovan. Ima namreč vneto mišico na levi roki,

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

27-Marco Chiudinelli (Switzerland) beat Blaz Rola (Slovenia) 6-7(1) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete