DAVIS CUP: Žemlja za zgodovinsko zmago Slovenije!

06.03.2011
Slovenska teniška reprezentanca je s 3-2 premagala ekipo Finske in prvič v zgodovini obstala v 1. evroafriški skupini. Odločilno točk je priigral Grega Žemlja, ki je z 2-6, 6-3, 6-3 in 6-3 premagal Mickeja Kontinena. BRAVO SLOVENIJA!

Na peščenem igrišču dvorane pod Rožnikom v Ljubljani sta se v odločilnem dvoboju merila Žirovničan Grega Žemlja in Finec Micke Kontinen. Trener Skandinavcev je presenetil z izbiro zadnjega moža, saj je Harija Heliovaaro pustil na klopi, v ogenj pa poslal obetavnega 18-letnika, trenutno 675. igralca sveta, ki je v 1. nizu šokiral Žemljo, nato pa je slednji postavil stvari tam kamor spadajo ter z zmago Slovenijo popeljal v julijski dvoboj z Italijo. Čestitke kapetanu Blažu Trupeju in vsej ekipi za največji uspeh v zgodovini moškega ekipnega tenisa.

1. niz

Deček iz Finske je kar malce presenetljivo začel obračun s favoriziranim Žemljo, saj je z brejkom povedel 2-1, na ta način pa tudi zmedel Gorenjca, ki enostavno ni našel orožja za mladeniča, ki prvič igra sploh v Davisovem pokalu.V 5. igri si je Micke spet priboril tri vezane žoge za odvzem servisa, po dvojni napaki Žemlje pa je povišal prednost na 'velikih' 4-1. V slogu 'največjih' je mali Micke dobil prvi niz, brez izgubljenga servisa.

2. niz

Finec je tako odigral prvi niz, da je bilo kar težko verjeti svojim očem, no, napake so se prikradle v 3. igri drugega niza, ko je Grega najmanj vzpostavil ravnotežje s prvim brejkom v dvoboju (2-1). Začetni šok je minil in stvari so se postavljale na svoje mesto. Do konca drugega dela igre Žemlja ni več dopustil, da bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja, ter izenačil v nizih z asom v 9. igri.

3. niz

Grega je že v uvodni igri tretjega niza prišel še bližje zmagi, prednost brejka pa se je na kratko stopila v 4. igri, saj je v naslednji še enkrat zlomil tekmečev servis. Lomljenje najstnika iz Finske se je nadaljevalo. V 9. igri je Grega z brejkom Slovenijo oddaljil le še za en niz od zgodovinske zmage.

4. niz

Gorenjec je v 4. igri prišel do mini zaključne žogice, a je priložnost za brejk Finec ubranil, v naslednji izmenjavi pač ne. Ostaja le še ohranitev servisa...in to je Grega opravil rutinirano.

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

 

Več o današnjih obračunih v pokalu Davis v večernih urah...

 

Slovenska teniška reprezentanca ohranja upanje na svetovno skupino

Slovenska teniška reprezentanca ohranja upanje na svetovno skupino

DAVIS CUP: Prva evro-afriška skupina, 1. krog

Ljubljana, dvorana Tivoli (pesek)
SLOVENIJA - FINSKA 2:2

Žemlja - Nieminen
6:3, 3:6, 4:6, 3:6

Kavčič - Heliovaara
4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Gregorc/Žemlja - Heliovaara/Nieminen
6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5

Kavčič - Nieminen
3:6, 4:6, 6:4, 6:4, 4:6

Žemlja - Kontinen
2:6, 6:3, 6:3, 6:3

 

 

 

 Fotogalerija:

     
       
       

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete