Iz finske garderobe se je slišalo razbijanje!

05.03.2011
Slovenska teniška reprezentanca v Davisovem pokalu je le še točko oddaljena od zgodovinske uvrstitve - v 2. krog 1. evroafriške skupine.

Fenomenalni rezultati slovenskega moškega tenisa se nadaljujejo še naprej. Slovenska Davis Cup reprezentanca pod vodstvom kapetana Blaža Trupeja naskakuje 2. krog 1. evroafriške skupne, kjer niso igrali še nikdar v zgodovini. Po dolgem času vegetiranja v 2. evroafriški skupini so naši fantje naredili velik korak naprej in niso iz trte zvite besede Blaža Trupeja, ko je dejal, da bi nam z malo sreče lahko uspel tudi preboj v svetovno skupino tega najstarejšega moštvenega tekmovanja na svetu. No, do tja je še dolga pot, toda vrata so se z današnjo zmago Grega Žemlje in Luka Gregorca v dvojicah, spet bolj odprla.

Gorenjec (Žemlja) in Ljubljančan (Gregorc) sta ves čas igrala na zelo visokem nivoju in zelo napadalno, zbranost pa jima je le redko padla. To je bila dejansko najboljša predstava akterjev v igri dvojic do sedaj, kar pove tudi dejstvo, da smo to točko še najmanj pričakovali. "Nisem vedel, da znata igrati tako dobro dvojice. Bila je to vrhunska predstava, v kateri smo prišli do točke, ki je nismo pričakovali. Dvoboja pa še zdaleč ni konec. V nedeljo nas čakajo težke preizkušnje, ki pa verjamem, da jih lahko Kavčič in Žemlja ob pomoči publike uspešno opravita'', je bil zadovljen po dvoboju Trupej.

Grega Žemlja: "Glede na uvrstitev Nieminena in njegovih dosežkov med dvojicami, kakor tudi na nekaj odmevnih zmaga drugega finskega igralca, je to zagotovo najina največja zmaga med dvojicami v Davisovem pokalu. Toda v tenisu je pač tako, da se moraš hitro prizemljiti, saj me že jutri čakajo novi izzivi''.

Luka Gregorc: "Bilo je prisotne veliko pozitivne energije. Nisva razmišljala o ničemer drugem kot o zmagi, zato sva tudi odigrala štiri vrhunske nize. Grega je igral zelo dobro, jaz sem zadovoljen s svojo igro in ko se dva enkrat tako ujameta, kot sva se midva, potem je vse veliko lažje''.

Oba sta takoj po dvoboju pohvalila gledalce, bilo jih je približno 1,200, za dobro navijanje in vzpodbudo, ki je naši tenisači do sedaj še nikoli niso imeli. Dvorana pod Rožnikom je bila danes glasna kot že dolgo ne. Ob vsaki točki slovenske dvojice so stopili na noge in niso 'šparali ' z galsilkami, tako da jih je glavni sodnik vseskozi miril (dobronamerno).

Davis Cup je najstarejše ekipno moštveno športno tekmovanje

Davis Cup je najstarejše ekipno moštveno športno tekmovanje

Finska klop je bila po nepričakovanem porazu zelo razočarana. Po tekmi so takoj odhiteli v slačilnico, iz katere se je slišalo glasno razbijanje in jasno je bilo, da so bili zelo pokalapni. Ob rahlo odprtih vratih se je razločno videlo kisle obraze in po začetni jezi so le tiho odšli. Njihov kapetan je le še oddal loparje napenjalcu strun Primožu Trampušu ter tudi on odšel v kombi, ki jih je odpeljal v hotel Slon, njihovo tedensko domovanje v Ljubljani. Po neuradnih podatkih so za nastanitev odšteli cca 3,000 evrov.

No, veliko več veselja je bilo v slovenskem taboru, toda treba je dobiti še eno točko. V nedeljo bosta v mali dvorani Tivoli na vrsti še zadnja dvoboja, ki bosta tudi odločala o napredovanju. Slovenija je po dveh dneh v minimalni, a lepi in malce nepričakovani prednosti. V nedeljo ob 12. uri se bo najprej naš najboljši igralec v konkurenci posameznikov Blaž Kavčič, ki je ravno v soboto praznoval svoj 24. rojstni dan, pomeril s prvim finskim loparjem Nieminenom, sledil pa bo še dvoboj med Žemljo in Heliovaaro.

Nikakor ne smete zamuditi jutrišnja odločilna dvoboja. Bodite del morebitne slovenske teniške pravljice. Po podatkih je kart še kar nekaj, tako da ne boste ostali pred vrati.

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete