Spremljajte dogajanje o Davis Cupu tudi preko spleta

11.02.2011
Dogajanje okoli obračuna v Davis Cupu med Slovenijo in Finsko, ki se bo med 4. in 6. marcem odvil v Tivoliju, je mogoče ažurno spremljati tudi na uradni spletni strani dogodka in na Facebooku.

Ker gre pri obračunu med Slovenijo in Finsko za najpomembnejši obračun slovenske moške reprezentance v zadnjem desetletju, želi Teniška zveza Slovenije dogodek ljubiteljem tenisa še bolj približati. V ta namen se bodo odvile tudi nekatere promocijske in zabavne aktivnosti, vse skupaj pa bo mogoče ažurno spremljati tudi preko spleta.

Tako je posebej za ta namen nastala spletna stran www.daviscup.si z zanimivimi vsebinami, še bolj interaktivno (tudi z nagradnimi igrami za vstopnice, teniško opremo …) pa bo dogajanje tudi na Facebooku.

Mimogrede, s finsko reprezentanco se je Slovenija v sklopu Davis Cupa pomerila že dvakrat. Prvič leta 1994 (na spodnji sliki obračun iz Domžal; na desni strani Blaž Trupej, na levi Tomas Ketola), ko je Slavila Slovenija, leta 2001 pa je bila v prvem krogu 1. evro-afriške skupine v Helsinkih s 3:2 močnejša domača reprezentanca.

 

Slovenija in Davisov pokal

 

Slovenija je v Davisovem pokalu prvič nastopila leta 1993 v Lusaki (Zambija). V 3. evro-afriški skupini, kjer se igra po sistemu Round Robin, je 23. aprila premagala San Marino z rezultatom 2:1. Za Slovenijo sta v tem dvoboju nastopila Marko Por in Blaž Trupej, kapetan pa je bil Aleš Filipčič. Na tem tekmovanju si je že zagotovila napredovanje v 2. evro-afriško skupino (zmage nad San Marinom, Kongom, Turčijo, Zambijo ter poraz proti Latviji).


Prvi domači dvoboj je odigrala leta 1994 proti Grčiji in zmagala 3:2. V odločilni peti tekmi je na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor Blaž Trupej v treh nizih premagal Solona Papasa. Tega leta je Slovenija premagala še Finsko in Gano ter si v letu 1995 zagotovila nastop v 1. evro-afriški skupini.

Obračun med Finsko in Slovenijo leta 1994. Na desni strani Blaž Trupej, na levi Tomas Ketola...

Obračun med Finsko in Slovenijo leta 1994. Na desni strani Blaž Trupej, na levi Tomas Ketola...

 
V tej skupini je Slovenija nastopila že dvakrat, leta 1995 je v prvem krogu v Portorožu izgubila proti Zimbabveju, za katerega sta takrat nastopila brata Wayne in Byron Black. Drugič pa je tam nastopila leta 2001 in se v prvem krogu v Helsinkih pomerila s Finsko. Po izenačenem dvoboju je v peti tekmi odločilno točko Finski priigral Jarkko Nieminen, ki je bil boljši od Andreja Kračmana.


Prav s Finsko – Nieminena in ostale tokrat čaka vsekakor težje delo – se bo Slovenija tudi tokrat pomerila v 1. evroafriški skupini, kamor so se naši uvrstili po lanskih zmagah nad Norveško, Bolgarijo in Litvo. 


 

pripravil: L.S.


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete