Davisov pokal: Janowicz pokopal upanje na 5. tekmo; Slovenci iz Wroclawa praznih rok

03.02.2013
WROCLAW, POLJSKA - Slovenska teniška reprezentanca se iz Wroclawa vrača praznih rok. V 1. krogu prve evroafriške skupine Davisovega pokala, so naši mušketirji izgubili s Poljaki, katerim je odločilno točko danes prinesel njihov najboljši mož, Jerzy Janowicz.

Glavno delo so Poljaki opravili že v petek, ko so dobili oba posamična obračuna. Jerzy Janowicz je s 3-0  v nizih premagal Blaža Kavčiča, z  enakim izidom je Lukasz Kubot deklasiral Grega Žemljo,  včeraj pa sta Kavčič in  Žemlja odigrala odlično tekmo dvojic, ko sta po maratonski bitki ugnala favorizirana Frystenberga in Matkowskega.

Grega Žemlja je zaigral bolje kot v petek, vendar ni uspel presenetiti Janowicza

Grega Žemlja je zaigral bolje kot v petek, vendar ni uspel presenetiti Janowicza

S tem sta odločitev o zmagovalcu prestavila na nedeljo, a upe slovenske ekipe je že v prvem obračunu dneva pokopal aktualni finalist pariškega mastersa Jerzy Janowicz. Poljak je brez izgubljenega niza  premagal Žemljo (7-6, 6-3, 6-3) ter dokončno  končal  dvome o zmagovalcu. Poljaki odhajajo v 2. krog, Kapetan Blaž Trupej in njegovi varovanci pa se bodo borili  za obstanek v 1. evroafriški skupini. Prepričani smo, da bo našim teniškim asom uspelo  obstati v tem rangu najsterejšega moštvenega tekmovanja na svetu ter naslednje leto zbrati moči, da poskušajo preboj  v svetovno skupino.

"Mislim, da sem dobro odigral uvodni niz. Dobro sem začel in tudi nadaljeval. Škoda pa zaradi dvojne napake v podaljšani igri, ki me je stala uvodnega niza. Če bi prvi niz osvojil, bi bilo vse bolj odprto in bi imel veliko več možnosti za končni uspeh,'' je izjavil 26-letni Kranjčan, ki ga že naslednji teden čaka nastop na ATP turnirju v Zagrebu.

Ternar debitiral in zmagal

Zadnji dvoboj ni več odločal o ničemer, zato sta kapetana lahko na igrišče poslala igralca, ki drugače ne bi dobila priložnosti. Blaž Trupej se je odločil, da si izkušnje nabere Tomislav Ternar (730. na ATP), ki se je pomeril s specilaistom za dvojice Mariuszem Frystenbergom. Ternar je upravičil nastop ter zmagal s 4-6, 7-5, 7-5 in Sloveniji priigral drugo zmago. zadnji obračun se je igral na dva dobljena niza, ker ni več odločal o končnem zmagovalcu.

"Imel sem kar nekaj težav in ves čas dvoboja nisem našel pravega ritma. Večino turnirjev namreč igram na peščenih igriščih, le nekajkrat sem nastopil tudi na trdi podlagi. Imel sem kar nekaj težav, da sem se privadil nanjo. Še posebej zato, ker je tekmec zelo dobro serviral in ves čas prihajal na mrežo, kar pomeni, da je bilo zelo malo izmenjav udarcev. Poskusil sem, na koncu mi je uspelo zmagati. Še posebej sem bil uspešen v zaključku tretjega niza, ko je Poljak vodil s 5:4 in serviral, a slabše odigral v nadaljevanju. Sam sem manj brezglavo napadal in bolj natančno odigral ta del dvoboja," je povedal Tomi.

"Več bom moral vaditi tudi na trdih podlagah, toda nastop na Poljskem mi je prinesel več samozavesti, kot sem jo imel doslej. To je bil tudi moj nastop prvi nastop pred številnejšo publiko in res sem veliko dobil od tega dvoboja. Želim si, da bi še letos prišel med prvih 500 igralcev sveta. Upam, da ne bom imel poškodb, saj sem to zimo zelo dobro treniral in mislim, da sem sposoben priti še višje,"

Tomi Ternar je dobil 5. dvoboj tekme 1. kroga v Davisovem pokalu

Tomi Ternar je dobil 5. dvoboj tekme 1. kroga v Davisovem pokalu

Poljake sedaj čaka 2. krog v 1. evroafriški skupini z reprezentanco Južne Afrike, naša ekipa pa se bo septembra za obstanek udarila s poražencem dvoboja med Veliko Britanijo in Rusijo.

 

Davisov pokal; 1. evroafriška skupina:

POLJSKA v SLOVENIJA 3-2
Kraj: Centennial Hall, Wroclaw, POL (trda-dvorana)


1. krog:

Jerzy Janowicz (POL) d Blaz Kavcic (SLO) 63 63 75
Lukasz Kubot (POL) d Grega Zemlja (SLO) 63 62 60
Grega Zemlja/Blaz Kavcic (SLO) d Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (POL) 63 26 62 46 1311
Jerzy Janowicz (POL) d Grega Zemlja (SLO) 76 63 63
Tomislav Ternar (SLO) d. Mariusz Frystenberg (POL) 46 75 75

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete