Davisov pokal: Trupej vpkolical Urbanijo, zveza pa navijače!

17.01.2013
Prve dni februarja je rezerviran termin za 1. krog Davisovega pokala. Slovenija se bo v 1.evroafriški skupini pomerila s Poljsko, v Wrocław pa lahko potujete tudi navijači, saj je Teniška zveza Slovenije pripravila ugoden paket. V reprezentanco je kapetan Blaž Trupej prvič poklical Mika Urbanijo.

Prva tri mesta moške članske reprezentance so že kar nekaj časa rezervirana za imena Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. Ustaljenim trem mušketirjem se bo letos pridružil Mike Urbanija. Mike naj bi si vpoklic kapetana Blaža Trupeja prislužil s konstantnimi predstavami na mednarodnih turnirjih nižjega ranga, kjer pa je dokazal, da je lahko zadovoljiv član odprave.

Ekipa se bo v Wrocław odpravila 27. januarja kjer se bodo od 1.-3. februarja 2013 slovenski reprezentanti pomerili s Poljaki. Naši fantje bodo na samem prizorišču opravili skoraj enotedenske priprave. Vsi skupaj se zavedajo, da bo dvoboj med ekipama zelo negotov, zmaga pa bi prinesla odlično izhodišče za napredovanje in tekmo od 5.-7.aprila 2013 proti JAR, toda letos na domačih tleh!

Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Davis se je s Poljaki pomerila dvakrat, rezultat pa je izenačen. Leta 2000 so v Szczecinu na pesku slavili Poljaki s 3-2, štiri leta kasneje pa z enakim rezultatom naši fantje na peščenem igrišču v Portorožu.

Glavno orožje Poljakov bo vsekakor Jerzy Janowicz, ki je na OP Avstralije včeraj prišel v 3. krog, lani pa senzacionalno igral finale mastersa v Parizu. Kapetan Poljske ekipe Radoslaw SZYMANIK je za nastop prijavil Jerzya JANOWICZA (ATP-26), Lukazsa KUBOTA (ATP-76) ter specialista za igro dvojic, Marcina MATKOWSKEGA (ATP DVOJICE - 16) in Mariusza FYRSTENBERGA (ATP DVOJICE - 15).

Dvoboje na Poljskem si lahko ogledate tudi vi!

Za vse, ki bi želeli naše najboljše za časa dogodka spremljati v akciji, je Teniška zveza Slovenije pripravila cenovno dostopne pakete. Odhod je v petek 1. februarja 2013 zgodaj zjutraj izpred Hale Tivoli, povratek na isto mesto, pa neposredno po zaključku zadnje tekme, v nedeljo 3.februarja 2013. Cena na osebo je 150€, v slednje pa vključen transport s kombijem, 2 nočitvi v hotelu z zajtrkom (uradni hotel dogodka), vstopnice za vse tekme in sobotno druženje s slovenskimi reprezentanti. Prijave sprejemajo do 29.januarja 2013 na ziga.ham@teniska-zveza.si in 031/710-303. Tako ekipa kakor Teniška zveza Slovenije bodo veseli vsakega, ki bi reprezentante želel podpreti, zato ne zamudite lepe priložnosti.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete