FOTO: Slovenci v Wroclawu opravili prvi trening!

30.01.2013
WROCLAW, POLJSKA - Slovenska teniška reprezentanca bo od 1. do 3. februarja, v okviru 1. kroga prve evroafriške skupine gostovala na Poljskem, kjer jih čaka težek izpit.

Slovenska teniška reprezentanca je že odptovala v Wroclaw, kjer bo konec tedna igrala v 1. krogu Davisovega pokala igrala s Poljsko.

Po dopovedi Aljaža Bedeneta, zaradi poškodbe zapestja, je kapetan Blaž Trupej v ekipo poklical Tomislava Ternarja, vendar bosta glavno breme nosila Grega Žemlja (60. na ATP) in Blaž Kavčič (83. na ATP). V ekipi je tokrat tudi Mike Urbanija.

26-letni Žemlja, ki je na avstralski turneji dobil virozo, naj bi bil na voljo kapetanu ekipe, kar je dober znak pred začetkom tekmovanja v dvorani Stulecia, kjer bodo naši reprezentanti šli na zmago. Včeraj je bila na sporedu novinarska konferenca, kjer so se vsi strinjali, da je igranje v Davisovem pokalu vedno nepredvidljivo.

Žemlja je na vprašanje o preteklih dvobojih s Kubotom dejal, da sta se pomerila na zelenem pesku in trdi podlagi, na dveh različnih podlagah, zato je težko podati zaključke. ''Dvoboji v Davisovem pokalu so specifični in uvrstitev na lestvici ne pove prav veliko'', pravi Žemlja, ki je dobil vprašanje tudi v povezavi z nogometom. Le katerega poljskega nogometaša je prepoznal? Roberta Lewandowskega, ni pa se spomnil, v katerem poljskem klubu je od let 2009 do 2012 igral Ljubljančan Andraž Kirm. Morda veste vi?

Slovenci so opravili tudi prvi trening, nekaj fotografij pa si poglejte spodaj.

 

pripravil: L.S.

foto: Piotr Hawalej

Fotogalerija:


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete