Slovenci v prvem krogu pokala Davis na gostovanje k Poljakom!

19.09.2012
LONDON, VB - V prostorih BNP Paribasa, sponzorja Davisovega pokala, so izžrebali pare tekmovanja za leto 2013. Slovenija igra v 1.evroafriški skupini, prvi nasprotnik pa bo reprezentanca Poljske.

Slovenska moška teniška reprezentanca je že drugo leto zapored obstala v drugem razredu najsterejšega moštvenega tekmovanja na svetu, Davisovega pokala, naslednje leto pa je vsekakor cilj stopnička več, a za to bo treba dobiti dva dvoboja.

Organizatorji pokala Davis so v Londonu izžrebali pare 1. kroga v 1. evroafriški skupini, kjer se nahaja tudi Slovenija, ples kroglic pa nam je za začetek namenil izbrano vrsto Poljske. Žreb je soliden in pravšnji tekmec za naše mušketirje, ki so pred kratkim na ATP lestvici kar trije zasedli položaje v TOP 100. Najboljši trije Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič ter kapetan Blaž Trupej imajo v prvem krogu le eno težavo, odšli bodo na gostovanje na Poljsko, ki ima v svojih vrstah dva TOP 100 tenisača, a še zdaleč ne vrhunska. Tako Lukasz Kubot (76.) kot Jerzy Janowicz (85.) sta premagljiva in primerna tekmeca, da naši v Davisovem pokalu končno pridejo do skalpov TOP 100 tenisačev sveta.

Slovenija - Poljska 1-1

Poljaki bodo od 1. do 3. februarja 2012 seveda imeli možnost izbire podlage (kraj in podlaga še nista znana), medebojni rezultat s Poljaki pa je izenačen. Prvič sta se ekipi pomerila leta 2000 v 2. evroafriški skupini, kjer so v Szczecinu slavili Slovenci s 3-2. Na peščeni podlagi sta takrat Andrej Kračman in Marko Tkalec prišla do treh posamičnih zmag, Poljaki pa so nam vrnili za poraz leta 2004 v istem rangu tekmovanja. V Portorožu na peščeni podlagi je že igral Lukasz Kubot, ki je premagal Luka Gregorca in izgubil z Markom Tkalcem, dvojice so dobili Poljaki, odločilno točko pa je dobil Fyrstenberg, ki je v petem dvoboju ugnal Kračmana (3-2).

Južna Afrika spet prepreka pred 'play offom' za vstop v svetovno skupino

Zmagovalec dvoboja bo v 2. krogu igral z ekipo Južne Afrike. Zmaga nad Poljaki torej Slovencem prinaša domači obračun z Južnoafričani, saj smo letos igrali v Johannesburgu, za nameček pa bi imeli še priložnost maščevati letošnji poraz. Slovenija še nikoli ni igrala dvoboja, ki bi peljal v svetovno skupino pokala Davis, z zmago nad Poljaki in Južnoafričani pa bi naslednje leto lahko prišli do novega mejnika.

Slovenska teniška reprezentanca se bo naslednje leto najprej pomerila s Poljaki

Slovenska teniška reprezentanca se bo naslednje leto najprej pomerila s Poljaki

Švicarji v 1. krogu s Češko

Dobili smo tudi pare 1. kroga v svetovni skupini Davisovega pokala za leto 2013. Najbolj zanimivo bo v Švici, kjer bodo Roger Federer in Co. gostili letošnje finaliste Čehe ter v Argentini, ki bo gostila Nemce.

 

Davisov pokal

Svetovna skupina, 1. krog (1. - 3. februar 2013)

Španija - Kanada*
Hrvaška - Italija*
Srbija - Belgija*
ZDA* - Brazilija
Izrael - Francija*
Nemčija - Argentina*
Avstrija - Kazahstan*
Švica* - Češka

1. evroafriška skupina, 1. krog (1. - 3. februar 2013)

Slovenija - Poljska*

* možnost izbire podlage

 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete