Pokal Davis: Slovenija po prvem dnevu v Wroclawu praktično v izgubljenem položaju!

01.02.2013
WROCLAW, POLJSKA - Poljska teniška reprezentanca je po zaslugi Jerzya Janowicza in Lukasza Kubota povedla z 2-0 v tekmi s slovenkimi reprezentanti. Je dvoboj že izgubljen?

Najvišje uvrščeni tenisač, Jerzy Janowicz, v dvoboju 1. kroga, prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Poljsko in Slovenijo, je svoji ekipi zagotovil prvo točko, ko je s 3-0 v nizih premagal Kavčiča, v drugem pa tudi Žemlji ni uspelo dobiti niti niza z Lukaszem Kubotom.

V obračunu z Blažem Kavčičem (83. na ATP), je aktualni finalist pariškega mastersa s 3-0 v nizih ali 6-3, 6-3, 7-5 zlahka zmagal. 26. igralec sveta je 1. niz dobil po dveh brejkih, v drugem pa je 25-letni Ljubljančan po izenačenju na 3-3 še dvakrat oddal servisno igro. Odločilni del srečanja je bil najbolj izenačen, Janowicz pa je bil ob koncu bolj zbran in zanesljiv. V 12. igri je tenisč iz Lodza dokončno strl Kavčiča in končal tekmo še preden bi se prevesila v tajbrejk.

"Slabo sem začel, to je bil prvi in največji minus v dvoboju. Dobro sem vračal servise tekmeca in to je bila moja najboljša točka dvoboja. Tu sem, mislim, presenetil tudi sebe. Vračal sem servise, ki jih je udaril z 240 kilometrov na uro, to je velika kvaliteta, toda na osnovni četrti sem bil za razred slabši, namesto da bi bil za razred boljši. Povsem drugače, kot sem pričakoval pred tekmo. Rezultat je zato tak, za nas neugoden, in bi težko več iztržil," je povedal Kavčič.

"Šele v tretjem nizu sem bolje serviral, veliko neposrednih točk sem dosegel iz servisa. Bil sem bolj prepričljiv v servisu in sem se počutil povsem enakovrednega, celo boljšega od Poljaka. Imel sem dve priložnosti za odvzem servisa v začetku tretjega niza, prvič je bilo zelo težko vrniti udarec in ni šlo, drugič pa priložnosti nisem izkoristil, kar je škoda. Če bi te majhne priložnosti unovčil, bi bilo lažje in bi lahko zadeve obrnil sebi v prid, seveda pa bi bila tudi v tem primeru zmaga še daleč. A vseeno lažje dosegljiva. Janowicz postaja nervozen, ko ga kdo lovi, in to bi bil lahko dodaten plus zame."  (RtvSlo)
 

Jerzy Janowicz je načel slovensko reprezentanco...

Jerzy Janowicz je načel slovensko reprezentanco...

V drugem posamičnem obračunu se je Grega Žemlja meril z Lukaszem Kubotom. Nekoliko bolehni Gorenjec bi z zmago obdržal Slovence v igri do nedelje, a je bil daleč od uspeha. Poljak ga je nadigral s 6-3, 6-2, 6-0.

V Davisovem pokalu naši igralci še nikdar niso dobili dvoboja z nasprotnikom iz TOP 100 teniške lestvice ATP, s Poljaki pa so se srečali dvakrat (1-1).

Davisov pokal; 1. evroafriška skupina:
 

POLJSKA v SLOVENIJA 2-0
Kraj: Centennial Hall, Wroclaw, POL (trda-dvorana)


1. krog:

Jerzy Janowicz (POL) d Blaz Kavcic (SLO) 63 63 75
Lukasz Kubot (POL) v Grega Zemlja (SLO) 63 62 60
Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (POL) v Grega Zemlja/Blaz Kavcic (SLO)
Jerzy Janowicz (POL) v Grega Zemlja (SLO)
Lukasz Kubot (POL) v Blaz Kavcic (SLO)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete