Davisov pokal: 'Petarda' Italijanov!

10.07.2011
ARZACHENA, ITALIJA - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Davis iz Sardinije prihaja brez osvojene točke! Obračun 2. kroga v 1. evroafriški skupini med Italijo in Slovenijo je bil odločen že včeraj, ko so naši sosedje dobili igro dvojic ter povedli 3-0. Današnja posamična dvoboja posameznikov sta bila le še za gledalce.

Danes sta na vroči pesek Smaragdne obale stopila Grega Žemlja (igral je vse tri dvoboje) in Aljaž Bedene. Prvi je bil upravičeno 'jezen' ter je izgubil proti Simone Bolelliju s 7-5, 6-3, drugi pa je po vodstvu Fabia Fogninija s 6-2, 2-2 predal zaradi bolečin v zapestju.

Zakaj jezen? Zato, ker je kapetan Blaž Trupej v reprezentanco vpoklical Luko Gregorca in Aljaža Bedeneta, ki sta bila poškodovana in nista bila pripravljena za nastop. Vsekakor bi bilo bolje, da bi priložnost dobil nekdo drug, ki je 100% zdrav, tako pa je moral Grega danes igrati dvoboj, ki ne odloča o ničemer, na pesek pa je stopil tudi poškodovani Bedene, ki je z nastopom seveda tvegal še večje težave z zapestjem, ki mu delajo težavo že nekaj časa.

"Upam, da bomo naslednjič razmislili, zakaj gredo poškodovani igralci na Davisov pokal. Težko sem se motiviral za ta dvoboj, saj je meni povsem vseeno, ali izgubiš z 2:3 ali 0:5," je dejal Žemlja, kar je povsem res. Poraz je poraz in če po drugem dnevu ne moreš več uloviti nasprotnikov, je najbolje, da na igrišče pošlješ igralce, ki so prva dva dni počivali.

Aljaž Bedene ima težave z zapestjem in ni mogel dobro parirati favoriziranemu Fabiu Fogniniju

Aljaž Bedene ima težave z zapestjem in ni mogel dobro parirati favoriziranemu Fabiu Fogniniju

Slovenska teniška reprezentanca v Davisovem pokalu je kljub vsemu izpolnila svoj letošnji cilj. Prvič v zgodovini so se obdražli v 1. evroafriški skupini, ki je drugi kakovostni razred tega tekmovanja. Italijanska reprezentanca je v tem trenutku še premočna, svetovna skupina pa nekoliko oddaljena. Brez dvoma sta Grega in Blaž dobro odigrala prva posamična dvoboja. Treba je vedeti, da sta igrala proti favoriziranima nasprotnikoma, na njunem terenu in pred njunimi gledalci, kar je v pokalu Davis še kako velikega pomena. Tudi v igri dvojic sta zelo dobro parirala, še posebej v prvih dveh nizih, ki sta jih izgubila po podaljašni igri.

"Ne glede na to, da se vračamo domov s porazom, smo lahko zadovoljni s predstavami na Sardiniji, saj tako jaz kot fantje vemo, da smo dali vse od sebe. Prva dva dni smo bili povsem konkurenčni, čeprav smo imeli že po igri dvojic neaktiven rezultat. Dejstvo je, da za enakovredne igre z igralci kova Italije potrebujemo nov preskok, zato za svetovno skupino Davisovega pokala še nismo zreli, zagotovo pa smo letos dokazali, da sodimo v prvo evroafriško skupino," je strnil vtise kapetan Blaž Trupej, nekoč tudi sam član slovenske reprezentance. "Cilj sezone, tako pričakovan obstanek v prvi evroafriški skupini, smo izpolnili že marca z zmago proti Finski v Tivoli. Glede na okoliščine, torej, da smo se merili z močno ekipo Italije, in to na Sardiniji, pa več ni bilo moč pričakovati.''

Fabio Fognini je najboljši italijanski teniški igralec. Letos je na Roland Garrosu prišel do četrtfinala

Fabio Fognini je najboljši italijanski teniški igralec. Letos je na Roland Garrosu prišel do četrtfinala

Naslednje leto bodo naši teniški junaki zopet lovili priložnost, ki bi jih popeljala blizu najelitnejšemu razredu v Davisovem pokalu. Tekmec v 1. krogu bo znan septembra. Slovenski moški tenis je po zaslugi Grege, Blaža, Aljaža, Luka in tudi ostalih (Semrajc, Rola,...) v zadnjih letih močno napredoval. Takšnih uspehov nismo želi še nikoli in z malo sreče bi bila dosegljiva tudi svetovna skupina - morda že čez dve leti?

"Imamo dva igralca, ki sta gonilna sila reprezentance, hkrati pa imamo še nekaj nadarjenih, mladih igralcev. Aljaž Bedene je na treningih povsem enakovreden, če ne boljši od Žemlje in Kavčiča, nato sta tu še Janez Semrajc in Blaž Rola, hkrati pa ne smemo pozabiti na Luko Gregorca, ki ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Imamo torej močno okostje in zaledje reprezentance za kar nekaj let," je še povedal Trupej.

 

DAVIS CUP-1.evroafriška skupina, 2. krog:

ITALIJA - SLOVENIJA 5-0:

Kraj: Circolo Tennistico Corracilvuna, Arzachena, ITA (pesek)

Fabio Fognini (ITA) v Grega Zemlja (SLO) 16 64 64 64
Potito Starace (ITA) v Blaz Kavcic (SLO) 36 63 62 64
Simone Bolelli/Daniele Bracciali (ITA) v Blaz Kavcic/Grega Zemlja (SLO) 76 76 62
Fabio Fognini (ITA) v Aljaz Bedene (SLO) 62 22 predaja
Simone Bolelli (ITA) v Grega Zemlja (SLO) 75 63

 

pripravil: L.S. (citati: STA)

foto: daylife.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete