Italijani prevelika ovira za slovensko teniško reprezentanco!

10.07.2011
ARZACHENA, ITALIJA - Slovenska teniška reprezentanca je že po drugem dnevu izgubila dvoboj 2. kroga v 1. evroafriški skupini proti Italijanom, a kljub temu prvič v zgodovini ostaja v drugem kakovostnem razredu Davisovega pokala.

Potem, kos sta že prvi dan Fabio Fognini in Potito Starace Italiji priigrala dve točki je bilo jasno, da bi bil preobrat prava senzacija. Prvi je s 3-1 v nizih ugnal Grega Žemljo, drugi pa z enakim rezultatom Blaža Kavčiča.

Včeraj je bil na sproedu dvoboj dvojic in zadnje upanje za našo ekipo, da obračun podaljša v nedeljo. Ker sta Luka Gregorc in Aljaž Bedene poškodovana, sta na peščeni parket smaragdne obale (Sardinija) spet morala stopiti naša najboljša tenisača Blaž Kavčič in Grega Žemlja, ki v paru ne igrata veliko skupaj. Vseeno sta v prvih dveh nizih dobro držala svoje servisne igre proti specialistu za dvojice Danielu Braccialiju in Potitu Staraceju. Slednja sta ta dva niza dobila po podaljšani igri (niza sta se končala brez brejkov), v tretjem pa nato strla odpor Slovencev in z dvema brejkoma zapečatila usodo naše ekipe. Tretja točka za Italijo je že odločila zmagovalca, ki bo septembra igral v t.i. 'play offu', tekmi za uvrstitev v svetovno skupino Davisovega pokala, ki je rezervirana za 16 najboljših reprezentanc sveta.

Grega in Blaž redko igrata skupaj

Grega in Blaž redko igrata skupaj

"Grega in Blaž sta odigrala kvalitetno partijo in jima nimam kaj očitati. Zlasti v prvih dveh nizih je bil tenis na vrhunskem nivoju. Italija je tako dokazala, da je bila upravičeno favorit v tem dvoboju, moja današnja odločitev, da na igrišče pošljem Žemljo in Kavčiča, pa se je izkazala za dobro, saj imata fanta, če se bosta tako odločila, lepo prihodnost tudi v tem elementu teniške igre," je povedal Trupej.

24-letni Kaljut je v dresu Slovenije sploh prvič zaigral v paru in z vrstnikom iz Žirovnice seje kar dobro ujel. "Zdi se mi, da sva odigrala zelo dober dvoboj. Super sva se ujela, dobro sva servirala in mislim, da če bova v prihodnosti še malce trenirala skupaj, lahko igrava zelo dobre dvojice. Žal sta Italijana tudi danes odigrala praktično brez napak. Nista nama dala nobenih možnosti, Bracciali je v drugem nizu začel igrati zares vrhunsko, tako da sta na koncu zasluženo zmagala in upravičila vlogo favorita,'' je dejal Ljubljančan, ki bo naslednji teden igral na ATP turnirju v Bastadu, ki je presrečen kraj za slovensko teniško igralko Polono Hercog, ki je včeraj prvič v karieri dvignila lovoriko na turnirjih serije WTA.

Današnja posamična obračuna v letoviškem mestu Arzachena tako ne bosta več odločala o ničemer, zato se bosta dvoboja igrala na dva dobljena niza.

 

DAVIS CUP-1.evroafriška skupina, 2. krog:

ITALIJA - SLOVENIJA 3-0:

Kraj: Circolo Tennistico Corracilvuna, Arzachena, ITA (pesek)
Fabio Fognini (ITA) v Grega Zemlja (SLO) 16 64 64 64
Potito Starace (ITA) v Blaz Kavcic (SLO) 36 63 62 64
Simone Bolelli/Daniele Bracciali (ITA) v Blaz Kavcic/Grega Zemlja (SLO) 76 76 62
Fabio Fognini (ITA) v Blaz Kavcic (SLO)
Potito Starace (ITA) v Grega Zemlja (SLO) 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete