Davisov Pokal: Wawrinka ohladil Francoze s prvo točko, Monfils jih je vrnil v igro

21.11.2014
LILLE, FRANCIJA - 4. teniški igralec sveta Stan Wawrinka je švicarski reprezentanci priigral prvo točko v finalu pokala Davis. Švica - Francija trenutno 1-0.

Stan Wawrinka je ohladil francosko občinstvo na nogometnem stadionu v Lillu, ki je tokrat prirejen za finalne teniške dvoboje v Davisovem pokalu. 29-letni Wawrinka je dobil prvi posamični obračun, ko je s 3-1 v nizih ali 6-1, 3-6, 6-3 in 6-2 premagal enega od domačih adutov Joja Wilfrieda Tsongaja po 2 urah in 22 minutah.

Drugi dvoboj dneva sta igrala Roger Federer in Gael Monfils, Francoz pa je priigral nazaj izgubljeno. Domače moštvo je vrnil v igro, saj je 2. igralca sveta počistil gladkih 3-0 oziroma s 6-1, 6-4, 6-3. Federer je odpovedal finale zaključnega Mastersa zaradi težav s hrbtom, danes pa ni imel nikakršnih možnosti. 

Monfils vrača udarec...

Monfils vrača udarec...

V soboto so nasporedu dvojice, nedvomno pa bo odločitev o letošnjem prvaku in lastniku solatne sklede za sezono 2014 padla v nedeljo. 

Švicarji so po zaslugi 'stene' Stana naredili prvi korak k prvencu v pokalu Davis in to pred rekordnim številom gledalcev na stadionu Lilla, ki so kadarkoli gledali dvoboj dveh tenisačev (27,432).

'Stena' Stan zadeval vinerje z vseh strani
 

Briljantni Wawrinka je zadel kar 61 vinerjev, Tsongaja pa je tretjič premagal na pesku iz petih dvobojev. V prvem nizu je nanizal 5 zaporednih iger, tekmeca pa 'ubijal' s forehand vinerji. V drugem delu je bil Francoz nekoliko bolj agresiven kar mu je prineslo uspeh, dobro pa je igral tudi pri mreži. No, Stan se je pobral, v 3. nizu prišel do brejka v 5. igri in ga zadržal kljub obupnim poskusom Tsongaja, da se priključi. Ko je v 4. nizu povedel 2-0 poti nazaj ni več bilo. Finalistom Davisovega pokala iz leta 1992 je pripeljal prvo točko in naredil korak do tako željenega naslova.

Federer brez moči proti Monfilsu (glej Facebookov vtičnik spodaj)
 

Wawrinki pa ni sledil Roger Federer. 33-letni Baselčan je v nedeljo odpovedal oz. predal finale zaključnega mastersa zaradi poškodbe hrbta, zato je bil njegov nastop v finalu najstarejšega moštvenega tekmovanja na svetu pod vprašajem vse do včeraj. Švicarji pač nimajo še enega igralca, ki bi lahko pariral Francozom in so storili vse, da Federer zaigra. Roko na srce, po videnem sodeč ga danes ni mučil hrbet temveč premalo treninga na pesku, kjer se enostavno ni znašel. Gael Monfils ga je zlahka pospravil.

Monfils je bil odličen pri začetnem udarcu, veliko bolj renomiranemu tekmecu ni pustil nobenih priložnosti, še tiste dve, ki si jih je Roger priigral, pa je izničil. Že na OP ZDA je imel vodstvo dveh nizov v tekmi s Federerjem, pa ga zapravil, danes pa je v uvodu dvakrat odvzel začetni udarec, v drugem nizu pa enkrat, več kot dovolj, da je samozavestno odšel v 3. niz, kjer je spet dominiral. V 9. igri je Federer dokončno padel na veselje polnih tribun in to po manj kot dveh urah igre. Razmerje točk je bilo kar 89:65. Dominantno s strani Francoza.

V Lillu v finalu pokala Davis prisostvuje največ gledalcev v zgodovini teniških dvobojev

V Lillu v finalu pokala Davis prisostvuje največ gledalcev v zgodovini teniških dvobojev

 

DAVISOV POKAL - FINALE

Kraj: Lille (dvorana - pesek):
FRANCIJA - ŠVICA 1-1

Petek:
Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat Jo Wilfried Tsonga (France) 6-1 3-6 6-3 6-2
Gael Monfils (France) beat Roger Federer (Switzerland) 6-1 6-4 6-3

Sobota:
Benneteau/Gasquet - Chiudinelli/Lammer

Nedelja:
Tsonga - Federer
Monfils - Wawrinka  

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete