Olimpijska prvaka Federer in Wawrinka zablestela v pravem trenutku

22.11.2014
LILLE, FRANCIJA - Olimpijska prvaka iz Pekinga 2008 v teniških dvojicah Stan Wawrinka in Roger Federer sta zablestela ob pravem trenutku. V finalu Davisovega pokala sta reprezentanci Švice pripeljala drugo, zelo, zelo pomembno točko za naslov.

Roger Federer in Stan Wawrinka sta se po polfinalnem obračunu na zaključnem Mastersu nekoliko sporekla, toda švicarska junaka sta zgladila spore še pred finalom pokala Davis v Lillu, kjer Švicarji lovijo svoj prvi naslov. 

Švica je igrala finale v najstarejšem moštvenem tekmovanju na svetu le leta 1992, letos pa ob udeležbi dveh najboljših mož zadala cilj, da jim vendarle uspe. Rogerju Federerju bi bila to krona na celotno kariero, v kateri je osvojeil vse razen solatne sklede, po današnji super predstavi s Stanom pa je Baselčan z ekipo le še točko oddaljen od tako zaželjene lovorike.

Roger in Stan sta pred več kot 27,000 gledalci na stadionu nogometnega kluba Lille, pred izjemnim občinstvom, v pravem nogometnem vzdušju s 3-0 po nizih oziroma s 6-3, 7-5 in 6-4 premagala domačo dvojico Julien Benneteau / Richard Gasquet. Ja, kapetan Severin Luthi ni imel izbire, v ogenj je poslal olimpijska prvaka in nista ga razočarala. Federer in wawrinka sta sploh prvič skupaj zmagala na peščeni podlagi.

Odločitev Severina Luthija, kapetana Švice, da pripelje na trening trenerja Boba in Mike Bryana v pomoč Stanu in Rogerju, Davida Macphersona, je bila očitno prava odločitev


V nedeljo sta na sporedu še posamična obračuna, ki bosta odločila o letošnjem zmagovalcu Davisovega pokala.

Roger Federer in Stan Wawrinka sta olimpijska prvaka iz leta 2008, od takrat naprej pa sta skupaj igrala le en finale leta 2011 v Indian Wellsu. Švicarska dvojica je zasijala v pravem trenutku...

Roger Federer in Stan Wawrinka sta olimpijska prvaka iz leta 2008, od takrat naprej pa sta skupaj igrala le en finale leta 2011 v Indian Wellsu. Švicarska dvojica je zasijala v pravem trenutku...

Nekdanja devetkratna zmagovalka pokala Davis Francija je po drugem delu v zaostanku. Federer in Wawrinka sta prekinila niz štirih porazov, ko sta združila moči. ''Res sem zadovljen s tem kar sva danes pokazala'', je bil vesel Wawrnka. ''Bila sva agresivna, tono sva vedela kaj morava storiti. Mislim, da je za nama dober posel''.

Švicarja sta bila odlična pri mreži, kjer sta dobila 40 točk od 53. Stadion Pierre Mauroy bi po 2 urah in 12 minutah onemel, če ne bi bilo tam tudi lepo število švicarskih navijačev. 

Finale lahko v nedeljo zaključi že Roger Federer, če bo premagal Joja-Wilfrieda Tsongaja, v kolikor mu spodleti, bosta junaško delo za reprezentanco sušala opraviti Stan Wawrinka in Gael Monfils. 

 

DAVISOV POKAL - FINALE

Kraj: Lille (dvorana - pesek):
FRANCIJA - ŠVICA 1-2

Petek:
Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat Jo Wilfried Tsonga (France) 6-1 3-6 6-3 6-2
Gael Monfils (France) beat Roger Federer (Switzerland) 6-1 6-4 6-3

Sobota:
Stan Wawrinka/Roger Federer (Switzerland) beat Julien Benneteau/RichardGasquet (France) 6-3 7-5 6-4

Nedelja:
Tsonga - Federer
Monfils - Wawrinka  

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete