Dober Žreb: Egipt nasprotnik Slovenije v Davisovem pokalu

06.02.2019
Današnji žreb mednarodne teniške organizacije ITF v Londonu je odločil, da bo reprezentanca Egipta v 2. evro afriški skupini Davisovega pokala gostila slovensko.

Najkasneje do 11. februarja, do 17. ure po slovenskem času morajo reprezentance gostiteljev sporočiti, v katerem od dveh možnih terminov, bodo potekali dvoboji.

Prvi termin je 5. in 6. aprila, drugi pa od 13.-14. ali 14.-15. septembra. V 2. evro-afriški skupini je v žrebu sodelovalo 12 reprezentanc, Slovenija pa ni bila ena od nosilk. Egiptovska reprezentanca v svoji najmočnejši postavi razpolaga z naslednjimi igralci: Mohamed Safwat (198. ATP), Youssef Hossam (404.) in Karim Mohamed Maamoun (487.).

Slovenija se je v okviru Davisovega pokala že dvakrat pomerila z Egiptom, obakrat je slavila zmago. Prvi dvoboj leta 2000 se je v Kairu končal s 3:2, devet let kasneje pa so naši fantje na Otočcu Egipčane odpravili kar s 5:0.

Kapetan Slovenije Miha Mlakar: »Dobili smo nasprotnika, proti kateremu smo favoriti, v kolikor bomo tam nastopili z najboljšimi slovenskimi igralci. Gostovanja v Davisovem pokalu so vedno neugodna in zahtevna.«

 

pripravil: Gašper Bolhar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete