Estonija v Talinu prepreka do 1. evroafriške skupine

06.02.2015
TALIN, ESTONIJA - Domača reprezentanca Estonije bo v soboto prepreka za slovensko žensko ekipo v pokalu Fed za preboj v 1. evroafriško skupino.

Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed je v zadnjem dvoboju v skupini z 2-1 premagala Irsko in si zagotovila 1. mesto. Odločilna tekma varovank kapetana Andreja Kraševca čaka v soboto, ko bodo morale za preboj v 1. evroafriško skupino premagati domačinke - Estonke.

Tudi danes je prvi posamični dvoboj za našo reprezentanco igrala Tadeja Majerič. 24-letna Mariborčanka je slavila po treh nizih (5-7, 6-1, 6-3), v drugem dvoboju pa je Polona Hercog pri rezultatu 6-7, 6-4 predala zaradi bolezni, a naj bi bila jutri pripravljena za odločilno tekmo. 

Odločale so dvojice, ki so jih dobile Slovenke in s tem osvojile 1. mesto v skupini. Odlično sta se ujeli Andreja Klepač in Manca Pislak saj sta slavili s 6-2, 6-3.

"Polona se je slabo počutila, tako da se je na začetku tretjega niza odločila, da preda dvoboj. Njen nastop v soboto ni vprašljiv. Zelo pa sem vesel predstave dvojice; Andreja je igrala odlično, Manca pa je vse nas presenetila, saj je bila praktično nezgrešljiva. Zdaj smo z mislimi že na dvoboju z Estonijo. Raje bi sicer igrali z Južnoafriško republiko, a prepričan sem, da imamo tako dobro ekipo, da lahko premagamo tudi gostiteljice," je povedal kapetan Kraševec.

 

pripravil: L.S.

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete