Slovenke v Talin po napredovanje v pokalu Fed

28.01.2015
LJUBLJANA - Na novinarski konferenci v Kristalni palači se je predstavila ekipa, oz. del ekipe, ki odpotuje v estonski Talin, kjer bodo od 4. do 7. februarja slovenska dekleta iskala preboj 1. evroafriško skupino.

V teniškem centru Tere v Talinu bo slovenska ženska teniška reprezentanca iskala preboj v 1. evroafriško skupino.

Zadnja tri leta le navzdol
 

V zadnjih letih je slovenska ekipa v pokalu Fed stalno nazadovala, iz 2. svetovne skupine je zdrsnila celo v 2. evroafriško skupino, nižje pa skoraj ne gre. Lani je edino zmago v štirih tekmah vpisala Dalila Jakupovič, ki pa je tokrat ni v ekipi, saj se je odločila, da se bo posvetila osebni karieri ter bo poskušala priti čim višje na WTA lestvici. Ja, še leta 2012 so dekleta igrala v 2. svetovni skupini pokala Fed, a so izgubila oba dvoboja 0-5. Če jim je leta 2013 še uspelo obstati v 1. evroafriški skupini, je šlo lani vse še bolj navzdol.

Kraševca zanima le napredovanje
 

V Talinu nastopa 8 reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini, zmagovalke pa se uvrstijo v višji rang tekmovanja. Slovensko ekipo bodo zastopale Polona Hercog, Tadeja Majerič, Andreja Klepač in 17-letna Manca Pislak. Na novinarski konferenci sta bili prisotni prva dama slovenskega tenisa Polona Hercog in pa Tadeja Majerič, obe se po premoru vračata in sta na voljo kapetanu Andreju Kraševcu. Le ta bo prvič vodil ekipo. "Zbrali smo vse najboljše igralke. Ne bežimo od našega cilja. Želimo se uvrstiti v 1. evroafriško skupino. Na prizorišče gremo veliko prej, tako da se bomo lahko privadili na okolje. Žreb nas ne zanima, tja odhajamo s ciljem, da napredujemo v višjo skupino," pravi 35-letni Kraševec.

Vrnitev Polone in Tadeje
 

Ni dvoma, da bo precej odvisno od Polone Hercog, ki je že vrsto let najboljša slovenska tenisačica in tudi članica TOP100. Res je, v zadnjem času so jo pestile poškodbe, letošnjo sezono pa je začela zelo dobro. "Lep občutek je, ko se po dolgem času lahko udeležim tega tekmovanja. Prav tako pa se je lepo družiti s puncami. V Talin gremo z visokimi ambicijami. Lahko rečem, da sem v zadnjih tednih dobro igrala, seveda pa bo veliko odvisno tudi od trenutne forme. Jasno je, da se morajo stvari iziti'', pravi Štajerka.

Slovenske barve pa bo zastopala tudi 24-letna Tadeja Majerič, ki je bila lani tako nezadovoljna s pogoji, da je razmišljala tudi o menjavi reprezentance. Na srečo so našli supen jezik. ''Na žalost sem bila lani veliko bolna, tako da sem tudi padla na lestvici WTA. Zdaj lahko rečem, da sem končno zdrava in res sem vesela, da sem se vrnila v slovensko reprezentanco. V veliko čast mi je igrati za Slovenijo in veselim se turnirja v Talinu," je povedala Mariborčanka.

Kapetan reprezentance Andrej Kraševec in njegov pomočnik Zoran Kofol pričakujeta uspešne nastope in vrnitev v višjo skupino, kar je glede na sestavo ekipe tudi realen in pričakovan cilj.

V ekipah lahko pride do sprememb. Pri Slovenkah je namesto Potočnikove v ekipi Majeričeva

V ekipah lahko pride do sprememb. Pri Slovenkah je namesto Potočnikove v ekipi Majeričeva

 

pripravil: L.S. (citati Sportal)

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete