Polona Hercog prvo ime za skupni cilj - vstop v 1.Evroafriško skupino

06.01.2015
LJUBLJANA - Teniška zveza Slovenije je mednarodni teniški zvezi ITF prijavila ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na ženskem ekipnem tekmovanju, pokalu Federacij.

Kapetanu Andreju Kraševcu bodo na voljo Polona Hercog (94. WTA), Andreja Klepač (811.), Nina Potočnik (1053.) in Manca Pislak (1178.).

Kraševec je izbral dekleta, ki so v tem trenutku dobro pripravljena in trdno odločena, da Slovenijo popeljejo v 1. Evroafriško skupino. Zagotovo bo v igri posameznic največje breme nosila Polona Hercog, ki bo v navezi z izkušeno Andrejo Klepač (43. na WTA lestvic dvojic) skušala zmagati v igri dvojic. V vsakem dvoboju bosta na sporedu dve tekmi posameznic in igra dvojic.

Tekmovanje v 2. Evro-afriški skupini bo letos potekalo v estonskem Talinu od 4. do 7. februarja. Osem reprezentanc (BIH, Egipt, Estonija, Finska, Irska, Luksemburg, Slovenija in JAR) bo razdeljenih v dve skupini po štiri ekipe, kjer bodo igrale vsaka z vsako. Najboljši dve ekipi po skupinah se bosta pomerili z najboljšima z druge skupine (A1-B2, A2-B1), zmagovalke teh dvobojev pa se bodo uvrstile v 1. Evroafriško skupino. Žreb skupin bo dan pred začetkom tekmovanja, 3. februarja.

V slovenski reprezentanci sta poleg Hercogove in Klepačeve tudi dve mladinki letnika 1997, Nina Potočnik, 64. mladinka na svetu in Manca Pislak, ki je 90. Obe bosta nastopili na prihajajočem turnirju za Grand slam, mladinskem odprtem prvenstvu Avstralije. Prvi in edini cilj slovenske reprezentance je preboj v 1. Evroafriško skupino, četudi tokrat zaradi slabše pripravljenosti v ekipi ni Nastje Kolar in Dalile Jakupovič. Kapetan Andrej Kraševec, ki je pomladitev reprezentance napovedal že pred mesecem dni, ohranja energičen optimizem: »Nastja Kolar je trenutno slabše pripravljena, medtem ko se je Dalila Jakupovič, zaradi lanskih slabših rezultatov odločila, da bo letos vse podredila osebnim ciljem. Tako kot sem dejal lani, v začetku decembra, imamo nekaj izjemno perspektivnih mladink, ki jim je potrebno pomagati. Izkušnje v pokalu Federacij, treningi s Polono in Andrejo ter morebitni dvoboji, bodo za obe mladi tekmovalki neprecenljivi. Cilj je nespremenjen. Imamo ekipo, ki zmore priti nazaj v 1. Evroafriško skupino.«

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: TZS
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete