Fed Cup: Slovenke ostajajo v 2. evroafriški skupini

07.02.2015
TALIN, ESTONIJA - Slovenska ženska teniška reprezentanca je bila pred 'nemogočo' nalogo. Potem, ko je najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog zbolela, jo je zamenjala Andreja Klepač, ki pa je izgubila uvodni obračun, v drugem pa Tadeja Majerič ni zmogla parirati Kaji Kanepi.

Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed ni izpolnila cilja - preboj v 1. evroafriško skupino. V odločilnem obračunu so Estonke zmagale 2-0.

Slovenska dekleta so vse tri dvoboje v skupini dobile, zataknilo pa se je po bolezni prve dame Polone Hercog. V odločilnem dvoboju so nasprotnice domačinke (Estonke), Hecogovo pa je zamenjala Andreja Klepač, ki pa je izgubila z Anett Kontaveit s 5-7, 6-3 in 6-3. V drugem posamičnem obračunu je najboljša estonska tenisačica Kaja Kanepi premagala Tadejo Majerič po dveh zaporednih nizih oziroma s 6-2, 3-0, potem pa je Mariborčanka predala.

Klepačeva je v 2. nizu vodila 3-0, pa je Estonka preobrnila potek.

Koprčanka Andreja Klepač je kot 808. igralka sveta osovjila uvodni niz. Po 5-5 ji je uspel pomemben brejk za 7-5, v drugem nizu pa je imela prednost 3-0. No, Kontaveitova, 172. na WTA lestvici, je nanizala 6 iger zapored in izenačila v nizih. Slabe minute so se za Klepačevo nadaljevala, saj je hitro zaostala (0-3) tudi v 3. nizu (Estonka je dobila 9 iger zapored), priključek pa ji ni uspel. 

Andreja Klepač je imela vse pod nadzorom do sredine 2. niza, na koncu pa je morala stisniti roko boljši Anett Kontaveit

Andreja Klepač je imela vse pod nadzorom do sredine 2. niza, na koncu pa je morala stisniti roko boljši Anett Kontaveit

Slovenska dekleta so lani izpadla iz 1. evroafriške skupine, preboj nazaj pa bi jim prinesla le današnja zmaga nad estonsko ekipo.

V drugem dvoboju je slovenske barve zastopala Tadeja Majerič (234. na WTA), ki pa ni v najboljši formi. Povrh vsega jo je čakal dvoboj z najboljšo domačo tenisačico Kajo Kanepi, ki je na WTA lestvici na visokem 48. mestu.

Estonka je hitro postavila stvari na svoje mesto, povedla 4-0, Majeričevi pa je uspelo nato dobiti dve igri zapored. Nadaljevanje je bilo v znamenju kanepijeve. Najprej je osvojila dve igri za 1. niz (6-2), nato povedla 3-0, Slovenka pa je še pred koncem predala zaradi bolečin v hrbtu.

"V Estonijo smo pripotovali z jasnim ciljem, to je bil preboj v višji razred tekmovanja. Žal nam to ni uspelo, saj je naporen ritem dvobojev zahteval svoj davek. Hercogova tudi danes ni bila nared za igro, Klepačevi se je poslabšala poškodba noge, Majeričeva pa se je pritoževala nad bolečino v hrbtu. Brez stoodstotno pripravljenih igralk nismo imeli možnosti proti močni zasedbi Estonije, ki je imela po imenih in uvrstitvah na lestvici ATP najmočnejšo zasedbo na turnirju," je za konec povedal kapetan Andrej Kraševec,

Slovenska ženska teniška reprezentanca v Talinu ni izpolnila cilja in ostaja v 2. evroafriški skupini pokala Fed.

 

pripravil: L.S.

foto: Eero Vabamägi

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete