Slovenke za uvod 'razbile' Luksemburžanke

04.02.2015
TALIN, ESTONIJA - Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed je z lahkoto pospravila s prvimi nasprotnicami v uvodnem obračunu 2. evroafriške skupine.

Kapetan Andrej Kraševec je odlično motiviral dekleta, ki so v uvodnem obračunu 2. evroafriške skupine razbile na papirju veliko slabše Luksemburžanke s 3-0.

Naša reprezentanca lovi preboj v 1. evroafriško skupino tega moštvenega tekmovanja, v estonski Talin pa so odpotovale z enim ciljem, štirikrat zmagati. Eno imajo že v žepu.

Prva je na teren tenis centra Tere v Talinu stopila Tadeja Majerič (234. na WTA). 24-letna Mariborčanka je igrala s komaj 14-letno Eleonoro Molinaro in pričakovano osvojila prvo točko. za Luksemburžanko je bil to seveda krstni nastop v pokalu Fed in verjetno tudi krstni v članski konkurenci pri teh letih, rezultat pa je bil 6-3, 6-1

Drugi posamični obračun dneva je pripadel naši najboljši in najbolj izkušeni Poloni Hercog (76. na WTA). 24-letna Štajerka ni ničesar prepustila naključju in 'zradirala' s terena 17-letno Sharon Pesch. Luksemburžanke ni na WTA lestvici temu primerno pa se je odvijal tudi dvoboj, saj je bilo hitro konec (6-1, 6-0).

Dvoboj dvojic ni več odločal o zmagi, temveč le o točki, tudi to pa sta Tadeja Majerič in Manca Pislak zlahka dobili. Luksemburško navezo Pesch/Weisen sta odpravili z rezultatom 6-1, 6-2. 17-letna Pislakova je debitirala v pokalu Fed!

Polona Hercog in Andreja Klepač. Slednja je danes počivala zaradi manjših bolečin v hrbtu in bo pripravljena za naslednjič

Polona Hercog in Andreja Klepač. Slednja je danes počivala zaradi manjših bolečin v hrbtu in bo pripravljena za naslednjič

"Pri Tadeji se je poznalo, da je v zadnjih mesecih zelo malo nastopala, tako da je imela na začetku malce treme, a ko je ta popustila, je suvereno končala delo. Polona ni pustila nobenih dvomov. Bila je boljša v vseh elementih igre in ekspresno izpolnila cilj, tudi Manca in Tadeja v dvojicah pa sta se dobro ujeli in bili nadvse prepričljivi," je povedal kapetan Kraševec.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete