Federer vrgel rokavico tekmecem za Wimbledon z 10. zmago v Halleju

23.06.2019
HALLE, NEMČIJA - 37-letni teniški velikan Roger Federer se je na travnatem ATP500 turnirju v Nemčiji okitil z jubilejnim desetim naslovom.

Travnati kralj Roger Federer prihaja na sloviti Wimbledon z zmago v Halleju. Teniški čarovnik iz Basla je še enkrat spisal zgodovino v Halleju in dvignil rekordno deseto lovoriko. Švicar je prvič v karieri na enem turnirju zbral deset naslovov, toliko ali več pa je v odprti dobi tenisa uspelo le še Rafaelu Nadau.

Federer je v finalnem obračunu s 7-6(2), 6-1 opravil z Belgijcem Davidom Goffinom.

''Noro, zaradi različnih razlogov sem se vprašal, če mi bo uspelo še kdaj tu zmagati, uspelo mi je. Ni bilo lahko, a je resnično'', je dejal Roger ter dodal: ''Desetkrat zmagati na istem prizorišču je res poseben trenutek v moji karieri''.

To je že 102. turnirska zmaga za največjega tenisača vseh časov, vsaj po številu osvojenih Grand Slamov, za rekordnim dosežkom Jimmya Coonnorsa pa zaostaja le še za sedem naslovov. Federer je na kratki travnati sezoni sedaj zbral že 19 lovorik. Je tudi najstarejši zmagovalec na ATP turnirjih po 43-letnemu Kenu Rosewallu in Hong Kongu 1977.

Zlahka gre sedaj lahko Švicar na sveto travo. Poln samozavesti, za seboj ima še eno zello dobro, kaj zelo dobro, odlično sezono in v Londonu bo prvi favorit za naslov ob branilcu naslova Đokoviču in Nadalu, ki ga nikoli ne smemo odpisati. navsezadnje ja lani Španec v polfinalu za las izgubil s kasnejšim zmagovalcem Đokovičem.

Pot do današnje zmage v Halleju ni bila lahka, a je Federer zdržal vse nalete tekmecev, bil najboljši v najbolj pomembnih trenutkih in dokopal se je do zelo pomembnega naslova. V Halleju je prvič nastopal že leta 2000 kot osemnajstletnik, ta teden v žrebu ni bilo niti enega, ki bi takrat že igral na turneji. Tistega leta sta v Halleju recimo igrala današnja trenerja Federerja in Goffina, Ivan Ljubičič in Thomas Johansson.


Noventi Open
Kategorija: ATP 500
Kraj: Halle, Nemčija
Datum: 17. 06. - 23. 06. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: €2,219,150
https://www.gerryweber-open.de/

Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat David Goffin (Belgium) 7-6(2) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete