Giorgijeva zmagovalka Montreala, Klepač-Jurak s še enim finalom na dobri poti do zaključnega turnirja

16.08.2021
MONTREAL, KANADA - Nepostavljena Italijanka Camila Giorgi je zmagovalka WTA 1000 turnirja National Bank Open.

Camila Giorgi je prišla do največjega uspeha v karieri. Zmagala je na močnem WTA 1000 turnirju v Montrealu, v finalu je s 6-3, 7-5 premagala četrtopostavljeno Čehinjo Karolino Pliškovo.

Za nepostavljeno Giorgijevo je to prvi naslov na WTA 1000 turnirjih in tretji skupaj. Nazadnje je bila najboljša leta 2018 in prvič je prešla mejo turnirjev WTA 250, prav tako je prvič dvignila lovoriko na trdi podlagi na zunanjih terenih. Do sedaj je bila najboljša na travi v Hertogenboschu 2015 ter pred tremi leti v dvorani v Linzu.

Italijanka pred finalom ni imela najboljše statistike. Proti Pliškovi je imela pred letošnjim letom razmerje 1-5, v finalih 2-6, uspelo ji je prekiniti urok slabih rezultatov, obrniti miselnost, vse pa si je tlakovala že letos v Eastbournu, ko je tekmico prvič premagala, sledila je še zmaga na olimpijskem turnirju, danes ji je mero letos vzela še tretjič. 71. igralka sveta je na poti do naslova v Montrealu izločila štiri postavljene igralke, Mertensovo, Kvitovo in Gauffovo ter Pliškovo, po letu 2011 in Sereni Williams (80. na WTA) je najnižje rangirana zmagovalka kanadskega turnirja. Izgubila je le en niz, v polfinalu proti Peguli.

V finalu dvojic sta Dabrowski in Stefani s 6-3, 6-4 premagali Andrejo Klepač in Darijo Jurak in se tako oddolžili za nedavni poraz v finalu San Joseja


National Bank Open
Montreal (KAN)
Kategorija: WTA 1000
Datum: 09.08.2021 - 15.08.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 
https://nationalbankopen.com/

Finale:

Camila Giorgi (Italy) beat 4-Karolina Pliskova (Czech Republic) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete