Grega Žemlja ohranja status nepremagljivega med Slovenci! V finalu spet z Lorenzijem!

24.09.2011
LJUBLJANA - 3. nosilec challenger turnirja BMW Ljubljana Open Grega Žemlja bo jutri drugič igral finale pred domačimi gledalci. V polfinalu je s 6-1, 7-5 premagal prijatelja Aljaža Bedeneta.

24-letni igralec TK Triglav Kranj Grega Žemlja, bo kot 3. nosilec drugič igral v finalu največjega teniškega turnirja za moške v Sloveniji, znanega pod imenom BMW Ljubljana Open.

Grega je kot prvi slovenski tenisač igral v velikem finalu challengerja v Ljubljani leta 2009, ko je po treh nizih izgubil z Italijanom Paolom Lorenzijem. Slednji je pred dvema letoma v polfinalu premagal Janeza Semrajca. Zakaj ta podatek? Semrajc je sploh edini slovenski tenisač, ki je na uradnih tekmah premagal Grega Žemljo (medsebojni rezultat 1-1), leta 2008 na futuresu v Mariboru, ki ga je kasneje osvojil Tkalec. Zlahka lahko trdimo, da je Gorenjec nepremagljiva trdnjava za vse slovenske tenisače. Ni ga premagal niti Blaž Kavčič (0-6), niti Marko Tkalec (0-2), niti Aljaž Bedene, ki je danes v polfinalu izgubil tudi tretji medsebojni obračun.

Žemlja in Bedene skupaj slavila v konkurenci dvojic

Slovenska polfinalista med posamezniki Grega Žemlja in Aljaž Bedene pa sta zvečer poskrbela, da je lovorika za najboljšega v konkurenci dvojic odšla v njune roke. Igralca TK triglava in TK Slovana sta v finalu po super tajbrejku premagala navezo Ivan Navarro Roberto - Agut-Bautista s 6-3, 6-7 in 12-10. Čestitke Grega in Aljaž.

Sobota se je tako končala po okusu slovenskih ljubiteljev tenisa. Jutri pa ste vsi vabljeni na teniškega igrišča TC Ljubljana, da pripomorete Gregi do dvojne lovorike.

Aljaž Bedene po poškodbi zapestja hiti proti TOP 200 tenisačem sveta

Aljaž Bedene po poškodbi zapestja hiti proti TOP 200 tenisačem sveta

1. niz je pred številnimi gledalci, ki so bili zopet bolj na strani Aljaža, zlahka dobil Žemlja s 6-1. Bedene nikakor ni zmogel obdržati svojega začetnega udarca in je veliko grešil, vsega pa je 'kriv' Grega, ki je bil zelo suveren. Skoraj tri leta mlajši Aljaž se je zbral v nadaljevanju in prikazal veliko boljši tenis. Vse do 6. igre sta oba držala svoj servis, potem pa je Ljubljančanu uspel brejk, ki ga je že v naslednji igri potrdil. Vse je vodilo do 3. niza, a s tem se Žemlja ni strinjal. Ko bi moral Aljaž dokončati delo se je 'zatresla' roka. Pri 5-4 mu je Grega odvzel začetni udarec, dokončen udarec pa mu je uspel v 12. igri. Bedene je sicer ubranil 3 zaključne žoge, četrte pa več ni zmogel.

Grega se je zasluženo uvrstil v veliki nedeljski finale, ko bo poskušal lovoriko obdržati v domačih rokah. Lani je kot prvi Slovenec na ljubljanskem turnirju slavil Blaž Kavčič. Ja, že tretje leto zapored so lahko organizatorji več kot zadovoljni z nastopi naših najboljših teniških igralcev, ki prihajajo do rezultatov, o katerih smo lahko pred tremi, štirimi leti le sanjali.

"Od prve točke sem se dobro počutil. Zavedal sem se, da z včerajšnjo igro danes ne bo šlo. Bedene te prisili v to, da tečeš za osnovno črto. Temu sem se skušal izogniti. Vedel sem, da mi jjegova igra odgovarja, saj igra zelo močno in s tem lahko dela veliko neizsiljenih napak, pa tudi ritem igre je zaradi tega hitrejši kot je to običajno na pesku. Celo tekmo sem imel občutek , da sem eno stopničko višje od tekmeca. Bil sem tudi prepričan, da če bi moral igrati tretji niz, bi zmagal," je po srečanju povedal Grega Žemlja, glede pričakovanj v finalu pa je dodal:" V finalu si bolj želim Brandsa kot Lorenzija, saj je slednji tipičen igralec peščenih igrišč in bi mi manj ustrezal."

Aljaž Bedene je bil po porazu vidno razočaran, a to ga ne bi smelo potreti. Za sabo ima zelo uspešen teden, v katerem je med drugim v osmini finala izločil najboljšega slovenskega tenisača Blaža Kavčiča, v četrtfinalu pa še neugodnega Španca Ivana Navarra. Že v ponedeljek bo prišel do nove najboljše uvrstitve na ATP lestvici (trenutno je 240.) in v prihodnjem letu mu kvalifikacije OP Avstralije ne uidejo.

''Na začetku sem odigral slabo, na drugi strani pa je Grega igral boljše, kot sem pričakoval. Lahko bi ujel kakšen gem več, vendar je Grega igral res dobro. V drugem nizu je začel delovati moj forehand, spustil sem roko, vendar sem hotel odločilne točke prehitro zaključiti. Načeloma sicer nikoli ne igram tako hitro, znam biti potrpežljiv, tokrat pa me je nekoliko izdala nervoza, pozna pa se mi tudi pomanjkanje tekem. Sicer pa je bil meč podoben tistemu z Blažem, ko je bil on prvi niz boljši tekmec, v drugem pa sem pobudo prevzel jaz. Sicer pa sem se počutil dobro, nisem čutil utrujenosti in če bi igrala tretji niz bi ga verjetno dobil," pa je po tekmi povedal Aljaž, ko je že strnil misli.

Oglejte si fotogalerijo iz polfinala Grega Žemlja-Aljaž Bedene na naši Facebook strani

Grega žemlja bo jutri lovil tretjo lovoriko na turnirjih serije challenger - drugo v letošnji sezoni

Grega žemlja bo jutri lovil tretjo lovoriko na turnirjih serije challenger - drugo v letošnji sezoni

V nedeljo ponovitev finala iz leta 2009 - Žemlja proti Lorenziju

V drugem polfinalu je Italijan Paolo Lorenzi s 7-6, 6-3 premagal Nemca Daniela Brandsa. Jutri bomo tako videli ponovitev finala iz leta 2009. Grega bo imel lepo priložnost, da 29-letnemu Rimljanu vrne za poraz izpred dveh let. Ajde Grega.....jutri boš imel bučno podporo. Pridite navijat!

Finale je na sporedu v nedeljo ob 16. uri.

 

BMW Ljubljana Open 2011 (42,500 evrov)

 

ŽEMLJA (SLO/3) - BEDENE (SLO) 61 75
LORENZI (ITA/4) - BRANDS (NEM) 76 63

 

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete