OP Ljubljane: Grega še drugič ni našel recepta za Lorenzija!

25.09.2011
LJUBLJANA - Veliki finale največjega teniškega turnirja za moške v Sloveniji BMW Ljubljana Open, gre drugič v roke Italijanu Paolu Lorenziju. V ponovitvi finala 2009, je Rimljan še drugič premagal Grega Žemljo, tokrat s 6-2, 6-4.

Drugi najboljši slovenski tenisač Grega Žemlja (120. na ATP), ni našel orožja za peščenega specialista Paola Lorenzija, ki je recimo letos na mastersu v Rimu celo odvzel niz kralju peska Rafaelu Nadalu. 4. nosilec in štiri mesta nižje uvrščeni Lorenzi, je ljubljansko lovoriko osvojil brez izgubljenega niza.

Upravičeno se je Grega 'bal' imeti za nasprotnika v finalu prav Lorenzija, kajti njegova igra mu nikakor ne ustreza. Za nameček še sam ni bil pri udarcu (še posebej servisu) in poraz je bil neizbežen.

 

Grega Žemlja se je tako kot leta 2009 ustavil v finalu proti istemu tekmecu

Grega Žemlja se je tako kot leta 2009 ustavil v finalu proti istemu tekmecu

Lorenzi je vsilil svojo igro

Že v prvih treh igrah velikega finala letošnjega turnirja smo videli tri brejke, a dva na strani Paola. Prva točka finala je obsegala vsaj 40 udarcev, tudi v nadaljevanju pa sta kar nekajkrat presegla 20 izmenjav. Žirovničan, ki bo 29. septembra praznoval 25 let, ni našel recepta za igro Italijana, ki je potrpežljivo čakal na osnovni črti, še posebej po tem, ko je prvič prišel na mrežo in mu je Grega spustil pasing. Pred polnimi tibunami špotnega centra v Šiški, je bila z naskokom najdaljša 7. igra, kjer je Italijan prišel že do dvojne brejk prednosti in s tem kasneje vnovčil tudi 1. niz.

Povratek je uspel le delno

Žemlja je imel v prvem delu vseskozi težave na svoj začetni udarec, edina lahka igra na svoj servis pa je bila prva v drugem nizu. Žal je že pri naslednjem serviranju spet oddal igro in Lorenzi je prevzel vajeti v svoje roke. S še enim brejkom je povedel že 4-1, šele takrat pa se je Gorenjec nekoliko sprostil. Bolj je začel napadati in rezultat je bil takoj tu. Uspela mu je vrnitev v dvoboj, saj je nadoknadil dva brejka, a kaj, ko je v 9. igri spet zatajil njegov začetni udarec. Izkušeni Rimljan tega ni več izpustil iz rok ter rutinirano dokončal delo. Njegova zmaga na ljubljanskem challengerju je povsem zaslužena. V celem tednu je prikazal najbolj konstantno igro.

"Trenutno sem res v dobri formi, zato v Ljubljani nisem izgubil nobenega niza. Dobro sem fizično pripravljen, kar je zasluga mojega kondicijskega trenerja, ki je bil z menoj tudi na tem turnirju. V Ljubljani sem se vedno dobro počutil, saj sem dvakrat osvojil turnir, z menoj pa so lepo ravnali tudi lani, ko sem izgubil že v prvem kolu. Moj naslednji cilj je, da pridem med najboljših sto," je po finalni zmagi povedal vidno zadovoljen Paolo Lorenzi, ki se mu je smejalo še kar nekaj časa po tekmi.

"Lorenzi je res zelo neugoden nasprotnik, veliko teče, igrišče je bilo počasno in bilo mi je težko igrati. Moji servisi in moji ravni udarci zato niso prišli do izraza. Za vsako točko je bilo potrebno garati. Bilo je tudi do 30 izmenjav. Kasneje sem poskusil igrati bolj agresivno, da bi ga presenetil z neposrednimi paralelami, a ko sem že mislil, da sem dobil točko se je izvelekel in igra se je nadaljevala. Mislim, da je bil v tem trenutku Paolo enostavno boljši. Vseeno pa sem s tem tednom zadovoljen, saj sem zmagal med dvojicami in bil v finalu posamezno, prejšnji teden pa sem se zelo lovil. Do konca leta me čaka še skoraj deset turnirjev, veliko je še priložnosti, veliko točk na voljo. Nehvaležno je loviti stoterico in turnir za grand slam v Avstraliji, a poskusil bom vse, da bom uspel," pa je po porazu v finalu povedal Grega Žemlja, ki je imel v finalnem srečanju kar nekaj težav z žulji na igralni roki.

Oglejte si fotogalerijo finala OP Ljubljane na naši Facebook strani

Paolo Lorenzi je v Ljubljani zmagal še drugič

Paolo Lorenzi je v Ljubljani zmagal še drugič

Največji moški teniški turnir BMW Ljubljana Open je za nami. Lepo vreme, z izjemo ponedeljka, je bilo kot nalašč za teniške dvoboje, sami organizatorji pa so lahko zadovoljni z obiskom in nastopi naših najboljših teniških igralcev. Grega Žemlja je igral v velikem finalu (tako kot leta 2009) in že tretje leto zapored je bil eden od domačinov udeleženec zadnjega dne. Lani je kot prvi Slovenec tu slavil naš najboljši tenisač Blaž Kavčič, ki pa se je letos poslovil po 2. krogu, ko je izgubil z Aljažem Bedenetom, kasnejšim polfinalistom (v polfinalu ga je premagal Žemlja). Grega Žemlja in Aljaž Bedene pa sta včeraj slavila tudi v konkurenci dvojic. Organizacija dogodka je bila na dobrem nivoju in le želimo si lahko, da bi v prihodnosti imeli še kakšen turnir podobnega ranga ali pa celo kaj več. Slovenski moški tenis ni bil še nikoli tako dober kot je sedaj in lahko smo veseli, da imamo Blaža, Grega in Aljaža.

pripravil: L.S.

foto: L.S.

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete