Grega Žemlja tretjič letos premagal Becka in odšel v polfinale Carigrada!

14.09.2012
CARIGRAD, TURČIJA - Grega Žemlja (78. na ATP) je v fantastični formi. TOP 100 igralec sveta se ne ustavlja tudi na ATP challenger teniškem turnirju v Carigradu, kjer je po današnji zmagi prišel v polfnale, ki mu prinaša najmanj 71. mesto na ponedeljkovi lestvici ATP!

Grega Žemlja je v četrtfinalu 75,000 USD vrednega challenger turnirja na trdi podlagi v Turčiji izločil Karola Becka (134. na ATP). Slovak je stalna stranka 25-letnega Kranjčana, saj je Grega dobil še četrti medsebojni obračun, tretjega v letošnjem letu. Po finalu Nottinghama, polfinalu Pekinga, je 30-letnika iz Zvolena ustavil še v četrtfinalu Carigrada. Prav vsakič, ko se je pomeril letos z Beckom, je na koncu tudi osvojil turnir, naj se ta tradicija nadaljuje.

Žemlja je nekoč 36. na svetu (2005) tokrat pospravil s 7-5, 6-3, v dvoboju pa pokazal fizinčno in mentalno pripravljenost, ki krasi le najboljše. Vedelo se je, da bo Slovak nepopostljiv in neugoden tekmec, vendar ni našel rešitve za Gorenjca, ki se je letos dvignil kot feniks iz pepela. Po igranju v 2. krogu ATP turnirja v Dohi z Rogerjem Federerjem, je Žemlja nizal slabe rezultate, vse do junijskega challengerja v Nottinghamu, od takrat napej pa melje tekmeca za tekmecom. Naslovi so se vrstili, kot prvi Slovenec pa je igral v 3. krogu turnirjev za grand slam (OP ZDA). No, Grega ne popušča, bravo!

Slovenski teniški reprezentant in član TK Triglava iz Kranja je v obeh nizih preobrnil zaostanek v zmago po 1 uri in 55 minutah igre. Obakrat je na koncu nanizal štiri igre zapored.

Na osrednjem igrišču turnirja največjega turškega mesta, nekoč znanega pod imenom Bizanc in Konstantinopol, ki je letos tudi svetovna prestolnica športa, je bolje začel Slovak. Odvzem servisa mu je prinesel vodstvo, ki ga je skrbno hranil vse do 10. igre. Beck se je zelo uštel, če je mislil, da se bo Grega predal. Točno to se je zgodilo. Ribrejk je Žemljo vrnil v igro, po menjavi strani in dobljeni svoji servisni igri, pa je s 40:0 tlakoval pot do 1. niza. Izkoristil je prvo žogo in s štirimi dobljenimi igrami zapored pospravil v žep uvodni del dvoboja.

V drugem delu je sedmopostavljeni Slovak močno pritisnil na začetni udarec Žemlje. V dveh igrah zapored si je prigral brejk priložnosti (1+4), pa se je Grega rešil (v 3. igri celo po zaostanku 0:40), agresivna igra pa se mu je poplačala v 5. igri. po 1 uri in 30 minutah se je spet znašel v vodstvu, vendar je to trajalo pičlih 5 minut. Izgubljeno je Grega ekspresno nadoknadil in izkoristil prvo 'šanso' za odvzem začetnega udarca. Slovak je dobro serviral v 2. nizu, veliko bolje kot v prvem, vendar je na drugi servis Grega videl priložnost ter si z returni pripravljal točke. Tehtnica se je prevesila na stran Slovenca v 8. igri. Beck je po dolgi igri še drugič v nizu in četrtič v dvoboju klonil na servisu, Grega pa v naslednji potrdil prihod med štiri najboljše za najmanj 33 osvojenih točk in denarno nagrado 3,765 USD. Bravo Grega!

Kot 3. nosilec se bo Grega Žemlja v polfinalu pomeril z nepostavljenim tenisačem. Čaka ga Francoz Adrian Mannarino s katerim ima še neporavnane račune iz  leta 2009 na challengerju v Saint Brieucu.

 

Četrtfinale:

(3) Grega Žemlja (SLO) d. (7) Karol Beck (SVK) 75 63

 

pripravil: L.S.

foto: flickr.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete