Žemlja preskočil 1. krog Carigrada in po izpadu Kavčiča prevzema štafetno palico!

11.09.2012
25-letni slovenski teniški igralec Grega Žemlja je zmagal v 1. krogu ATP challenger turnirja v Carigradu, s tem pa bo naslednji teden že postal številka 1 slovenskega tenisa. Za nameček je Blaž Kavčič kot branilec naslova izpadel že v uvodnem krogu Banja Luke.

CARIGRAD, TURČIJA - Na 75,000 evrov vredne challenger turnirju v Carigradu je Grega Žemlja 3. nosilec, v uvodnem krogu pa je s 7-6(1) in 6-3 premagal Rusa Konstantina Kravčuka.

Kranjčan se je s to zmago že prebil na vodilni položaj med slovenskimi tenisači. Z novimi točkami (8)je prehitel sedaj kar nekaj časa vodilnega Blaža Kavčiča, ki je v Banja Luki kot branilec naslova spakiral kovčke že po 1. krogu (beri spodaj).

Žemlja je že imel status najboljšega teniškega igralca v Sloveniji, a nikoli kot igralec prve stoterice. Status bo uradno imel naslednji ponedeljek, ko se bo menjala ATP lestvica.

Gorenjec je v Carigrad prišel po izjemnem uspehu na OP ZDA, ko je kot prvi Slovenec zaigral v 3. krogu glavnega dela turnirjev za grand slam, potem ko je preskočil kvalifikacije. Trenutno 78. tenisač sveta, je v uvodnem krogu turnirja na trdi podlagi po 1 uri in 46 minutah strl 27-letnega Kravčuka, trenutno 216. na računalniški lestvici. Rezultat je bil zelo podoben kot na začetku leta v Dohi, ko sta se pomerila prvič in je Grega zmagal s 7-6, 6-4.

Prvi niz je bil zelo izenačen. Oba sta imela 4 brejk priložnosti, od tega 1 izkoriščeno, v podaljšani igri pa je bil naš teniški as odločno boljši in je oddal le eno točko. V drugem nizu je Grega popravil igro na drugi servis, en odvzem servisa pa je bil dovolj za vstop v 2. krog. Kravčuk v tem delu ni imel možnosti brejka. Ob koncu obračuna je Grega nanizal 88 točk, 18 več od tekmeca.

Aleks Kuznjecov bo igralec, s katerim bo Žemlja meril moči v 2. krogu. Med seboj se še nista pomerila. Američan, rojen v Kijevu, je na 199. mestu ATP lestvice, v rojstnem listu pa mu piše, da ima 25 pomladi.

1. krog:

(3) Grega Žemlja (SLO) d. Konstantin Kravčuk (RUS) 76 63


Blaž Kavčič je kot 1. nosilec in branilec naslova zapustil Banja Luko po 1. krogu

Blaž Kavčič je kot 1. nosilec in branilec naslova zapustil Banja Luko po 1. krogu

BANJA LUKA, BIH - Blaž Kavčič je lani na 64,000 evrov vrednem peščenem challneger turnirju v BIH-u lani osvojil lovoriko ter je branil 100 osvojenih točk, domov pa se vrača z ničlo.

Že v 1. krogu ga je po 2 urah in 21 minutah presenetljivo premagal Nemec Steven Moneke, popolnoma neznani tenisač iz Giessna, ki pri 26. letih ni bil višje od 387. mesta. Moneke je na osrednjem terenu TK Mladost kot kvalifikant šokiral branilca naslova in 1. nosilca Blaža Kavčiča, ki je še pred koncem predal pri rezultatu 7-5, 3-6, 3-2, gledano iz kota Nemca. Verjetno je to za Monekeja največja zmaga kariere.

Upajmo, da Blaža ni ustavila poškodba, ne glede na vse, pa se Ljubljančan poslavlja od statusa najboljšega na sončni strani Alp. Izguba 100 točk bo kar velik udarec, ki ga bo treba čim hitreje nadoknaditi, prva priložnost pa bo že naslednji teden na ATP turnirju v St.Petersburgu.

1. krog:

(Q)Steven Moneke (NEM) d. (1) Blaž Kavčič (SLO) 75 36 32 predaja

 

pripravil: L.S.

foto: usopen.org, daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete